Univerzitetski sportski savez Novog Sada se oglušio o naredbu ministarstva: Studenti iz Novog Sada ne haju za vanredno stanje!

Autor:

Sport

17.03.2020

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo omladine i sporta svim granskim savezima poslalo je jasnu odluku o striktnom prestanku obavljanja aktivnosti takmičenja i svih vrsta sportskih aktivnosti, uključujući čak i treninge, ali se Univerzitetski sportski savez Novog Sada sa partnerom Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu oglušilo o ovu naredbu!

RepublikaFoto: Printscreen
Foto: Ilustracija

Naime, u vanrednom stanju zbog koronavirusa 135 studenata i nekoliko profesora od nedelje se nalazi na Kopaoniku. Gotovo puna tri autobusa krenula su iz Srpske Atine put Kopaonika. Svi su smešteni u hotel "Nebeske stolice", a od ponedeljka su već na skijaškim stazama.

Jedino na šta su skrenuli pažnju studentima organizatori "Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata" bilo je da putuju u tri autobusa da u jednom ne bi bilo više od 50 ljudi. Međutim, hrane se na bazi švedskog stola i ipak održavaju aktivnosti uprkos preporukama nadležnog ministarstva i Vlade Republike Srbije da se ostane kod kuća, osim ako nije moranje da se izlazi napolje.

Foto: Printscreen

- Odlazak će biti organizovan u tri veća autobusa kako bismo smanjili broj putnika po vozilu. Budući da grupe za obuku neskijaša broje šest-sedam osoba, a da se nastava odvija razdvojeno na otvorenom prostoru, naš boravak na Kopaoniku ne povećava dodatno rizik od zaražavanja - obrazložili su na svoj način organizatori iz Univerzitetskog sportskog saveza Novi Sad.

Foto: Printscreen

Finansiranje projekta sproveo je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Sekretar Zoran Milošević i komisija ove ustanove odvojili su sedam miliona dinara za ovu akciju.

Studenti su za šest dana na Kopaoniku plaćali 24.000 dinara iako je, podsećamo, ovaj rekreativno-sportski program finansiran sa sedam miliona dinara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading