Kladže u kanalu, gube milijarde evra!

Autor:

Sport

17.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus, koji je pogodio planetu, ostaviće ogroman krater u svetskoj ekonomiji, a deo tog gorkog kolača poješće i kladionice, koje zbog ove pošasti gube milijarde evra! Razlog je jednostavan - svi elitni sportski događaji su otkazani. To je prouzrokovalo čak i ogroman pad vrednosti samih kladionica, pa su tako akcije poznatog britanskog lanca Pedi pauera pale čak 16 odsto. Procena je da će samo britanski bukmejkeri zbog korone izgubiti preko dve milijarde evra. A gde su tu ostatak Evrope i tržište Amerike, o čijem se "zdravlju" brinu institucije u Las Vegasu.

Hram fudbala prazan... Stadion "Vembli" u Londonu

Na listama više nema pet najjačih evropskih liga u fudbalu, kao ni Lige šampiona, koje su Evropljanima bile među prvim parovima na kladioničarskom tiketu. Da ne govorimo o ostalim manje zanimljivim fudbalskim takmičenjima. Zasad se igra u Turskoj, Ukrajini i Rusiji, mada je pitanje dokle.

Foto: printscreen//www.bet365.com
Bizarno... U ponudi druga ruska liga za žene!

Kada je reč o košarci, prekid NBA lige znatno je smanjio obim klađenja na igru pod obručima. Primer su pratila i najjača evropska takmičenja - Evroliga i Evrokup. Teniski turniri otkazani su na celoj zemaljskoj kugli, tako da je čitav beli sport nestao iz ponude bukmejkera.

Ništa bolje nije ni sa hokejom. Rusi su jedini koji su preostali u ponudi, i to niže lige. NHL kao najjača liga na svetu obustavila je takmičenje, a primer je, doduše nekoliko dana kasnije, sledila i najjača evropska liga KHL.

Foto: printscreen/www.flashscore.com
Nema akcije.. Fudbalski mečevi otkazani širom sveta

Šta je onda ostalo kladionicama? Da se dovijaju i ponude ljudima ono na šta se ranije ni u snu ne bi kladili. Pored pojedinih fudbalskih liga koje su i dalje toku (Rusija, Turska i mahom sve zemlje Južne Amerike), u ponudi možete naći niže lige Nepala u fudbalu, kamerunsku i britansku košarku.

Kada je reč o Srbiji, broj uplaćenih tiketa smanjio se svega 20 odsto iako je obim ponude manji više od 90 odsto!

- O situaciji najbolje govori podatak da je 65 odsto uplata izvršeno onlajn, a tek 35 odsto na uplatnim mestima. Jasan signal da su se ljudi odlučili da se klade od kuće. Ponuda je smanjena čak 90 odsto jer elitnih sportskih događaja nema. Međutim, broj uplaćenih tiketa manji je tek 20 odsto. Očekujemo u narednim danima rast onlajn kazina i kartaških igara - rečeno je Srpskom telegrafu iz jedne od najvećih domaćih kladionica.

PONUDA ZA 17. mart:

Fudbal:

Argentina - Liga kup i niže lige

Brazilski šampionati

Prvenstvo Omana

Turska liga

Košarka:

Turska liga

Lige u Južnoj Americi

Tenis:

/

Hokej:

Belorusija

Ruske niže lige

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading