Ivana Španović propušta celu dvoransku sezonu!

Autor:

Sport

09.02.2020

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović propustiće čitavu dvoransku sezonu.

Ivana Španović

Trener Goran Obradović je u izjavi za Sportski žurnal istakao da je visoka temperatura pokvarila sve planove srpske skakačice u dalj, i da zbog virusa nije dovoljno trenirala, kako bi mogla da se takmiči.

- Tih desetak dana visoke temperature ostavili su ozbiljan trag na Ivaninom organizmu. Mislili smo da će se uspešno oporaviti, ali nije uspela. Ne može na treningu adekvatno da odgovori na zahteve, a da ide na takmičenje kada nije na nivou koji svi očekujemo od nje, to nema smisla. Upravo sam javio menadžeru Danijelu Vestfeldu da otkaže sva takmičenja Ivanina u dvorani u 2020. godini. Lomili smo se dosta prilikom odluke i mislim da je ovako najbolje. Bilo bi nepotrebnih iscrpljivanja oko podizanja forme- rekao je Obradović za "Sportski žurnal".

Svetsko prvenstvo u dvorani u Nanjingu je pomereno na mart 2021. godine zbog korona virusa, a  Ivanin glavni cilj su OI u Tokiju 2020.

- Ivana bi sad trenutno mogla da skoči oko 6,70 metara. Da je ostala to takmičenje sigurno bismo načinili napor da kroz mitinge koje smo spominjali, završno s našim Srbija openom 27. februara dođe do nivoa da napadne sedam metara i odbrani zlatnu medalju. Sada zaista nema potrebe da se napreže i forsira već od virusa ugrožen organizam- dodao je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading