Zbog korona virusa mora da promeni planove: Otkazivanje SP pravi probleme Ivani Španović!

Autor:

Sport

02.02.2020

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja teniserka sveta Ivana Španović neće učestvovati na dvoranskom Svetskom prvenstvu u kineskom Nijangu zbog koronavirusa koji vlada u Kini, što će joj bitno promeniti planove pripreme za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

RepublikaFoto: Starsport
Ivana Španović

Njen trener Goran Obradović je potvrdio da sada mora brzo da se reaguje.

- Otkazivanje SP u dvorani mnogo menja planove. To je bila prva polazna stanicva za Olimpijske igre. Sad moramo da definišemo šta je prvi ozbiljan cilj do Tokia, Neće biti lako jer planovi i programi moraju da se menjaju sada. Ali, nadam se da neće to puno poremetiti naše ciljeve, a to je osvajanje medalje na OI - kazao je Obradović dodajući:

- Učinili smo sve da se povreda sanira i da zdrava uđe u ove pripreme za Olimpijske igre - poručio je trener Ivane Španović.

Naša najbolja atletičarka istakla je da će 2020. godina biti malo drugačije nego što se planiralo:

- Ova godina je trebalo da bude izazovnija jer je trebalo da branim titulu u dvorani na SP u Nanjingu, a onda nas čeka Tokio. Ali sada sa novom odlukom da je SP pomereno za sledeću godinu, ispoštovaćemo zimsku sezonu da vdimo gde se nalazimo pred letnju - kazala je najpoznatija srpska atletičarka.

U letnjoj sezoni primat su Olimpijske igre gde Ivana ima ideju da osvoji sjajnije odličje od bronze iz Rija.

- Nije fokus na Tokiju samo ove godine, već sve što radimo proteklih godina je priprema za to takmičenje. Rezultatski ne talasamo, već uvek pravimo planove i ciljeve koje mora da ispunimo, jedino su povrede te koje remete - rekla je ona.

Otkazivanje SP u dvorani menja planove, čega je i Španovićeva bila svesna.

- Definitivno menja plan, ali rešavaćemo u hodu, ostalo je vremena, malo ćemo podići formu za neki miting, a možda i dobro dođe da fokus bude saamo na Tokiju ove godine - poručila je Ivana.

Olimpijske igre u Tokiju na programu su od 24. jula do 9. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading