Slovenci udarili na rukometnu legendu: Molili ga da ostane, a sada ga teraju, Veselin Vujović u problemu!

Autor:

Sport

07.11.2019

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veselin Vujović bi uskoro mogao da napusti klupu reprezentacije Slovenije nakon četiri izuzetno uspešne godine, piše tamošnja ekipa24. To bi u suštini značilo da čuveni stručnjak neće ostati do kraja mandata koji je dogovoren prošle godine u Šapcu kada ga je vrh slovenačkog rukometa zamolio da na klupi ostane makar do Olimpijskih igara 2020. u Tokiju.

Veselin Vujović, selektor rukometne reprezentacije Slovenije

Međutim, serija slabijih predstava ekipe koju je crnogorski stručnjak vodio do bronze na Svetskom šampionatu 2017, naročito u poslednje vreme, ali čini se i loš odnos Vujovića sa nekolicinom bitnih reprezentativaca, a i rukovodilaca izgleda su mu skratili vreme na čelu stručnog štaba reprezentacija iz zemlje sa "sunčane strane Alpa".

Vuja je čovek principa "što na um, to na drum" koji mu se često obije o glavu. I dok na klupskom nivou to možda i može da prođe, kada je u pitanju jedna od najboljih reprezentacija sveta, za koju igraju zaista vrhunski asovi, to može da smeta.

Već neko vreme je postalo jasno da njegovi javni izrazi nezadovoljstva nastupima pojedinim štićenika, prilikom kojih koristi zaista teške reči, previše bodu oči u zemlji u kojoj to baš i nije normalna pojava.

Kako sada stvari stoje, Vuja možda ne dočeka januarsko Evropsko prvenstvo na klupi Slovenije, a na njoj bi mogao ga zameni njegov pomoćnik, Uroš Zorman, no priča se naveliko i o čuvenom Talantu Dujšebajevu, Kirgizu koji je godinama igrao za Španiju, da bi potom i on ušao u trenerske vode. Međutim, poslednje dve godine ne radi od kako je 2017. napustio klupu Poljske.

Što se tiče Vujovića, on je  nakon "bega" iz niškog Železničara prešao na klupu jednog od najboljih evropskih klubova, Zagreba sa kojim igra i u SEHA ligi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading