Krstaši za 100. rođendan žele titulu! I spremni su da se bore za nju!

Autor:

Sport

06.11.2019

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnički sa Crvenog krsta je sportski kolektiv koji je mnogo zadužio ne samo Beograd i Crveni krst,nego celokupnu sportsku javnost Srbije.

RepublikaFoto: BS Srbije
BKK Radnički slavi sjajan jubilej

Preživeli su “krstaši” mnoge uspone i padove, a ove godine slave jubilarni 100. rođenan. A zna se šta žele sebi da poklone za jubilej – titulu!

Godinama je bokserski klub bio uzdanica ovog SD, a sada bi titula upotpunila veliki jubilej.

– Važna godina za naš klub koji uskoro puni sto leta. Kao što znate osnovani smo aprila 1920. godine, a prvo ekipno takmičenje imali smo 1925. godine. Bili smo do sada devet puta ekipni šampioni države, pojedinačno imamo veliki broj medalja sa svetskih i evropskih turnira, ali takođe i sa naša dva najveća ‘Zlatne rukavice’ i ‘Beogradskog pobednika’. Radnički je najstariji bokserski klub u Srbiji, želja nam je da vratimo staru slavu klubu i borićemo se ove sezone za titulu – rekao je prvi čovek Radničkog sa Crvenog krsta, Mile Čogurić, koji je na ovoj funkciji nasledio sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: BS Srbije

Već na startu sezone ovu ekipu čeka derbi koji bi mogao i da odluči kasnijeg šampiona države. Aktuelni prvak, Metalac iz Valjeva, dolazi u goste. Teškaš Vladan Babić je upravo jedno od pojačanja za koje se na Krstu nadaju da će im pomoći da dođu do pobede.

– Ide derbi u kom je Metalac možda favorit zbog te prošlogodišnje titule. Ali, ako pogledamo sve njihove kategorije možemo reći da su Valjevci oslabljeni. Radnički se pojačao, došli su Gligorić, Cvetanović i da budem iskren tu sam sada i ja. Mislim da možemo da odnesemo pobedu u Valjevu, samo da suđenje bude na nivou. Moja procena je 10:4 – izneo je svoju prognozu reprezentativac Srbije, Vladan Babić.

Osim Metalca i Radničkog postoji još jedan klub koji bi mogao da se umeša u borbu za titulu.

– Rano je pričati o tome da smo Metalac i mi favoriti za titulu, dve su grupe, igra se i taj plej-of. U drugoj grupi je Loznica, tim sa velikom tradicijom. Biće zanimljiva borba za titulu. Tu je i Sombor koji je doveo Kubance, ali nisu prvi red favorita, videlo se to u dvoboju sa Metalcem. Fali im iskustva – rekao je Vladan Babić.

Legendarni Miloje Bašić je trener Radničkog, a on ima jasna očekivanja od ovog duela i cele sezone.

– Svaki trener se nada pobedi svog tima, da li imamo čemu da se nadamo, po mom mišljenju imamo. Ekipa je napravljena od kvalitetnih momaka, ali ring je ring i šta će biti u njemu nikad se ne zna. Po prirodi sam optimista, verujem u ove momke i verujem u pobedu protiv Metalca. Nama tradicija i imidž kluba nalažu da u svaku borbu ulazimo sa samo jednim ciljem, a to je pobeda – rekao je Milivoje Bašić.

Derbi meč bokserske Superlige Srbije između Metalca i Radničkog u Valjevu na programu je u četvrtak od 19 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading