Fantastične Srpkinje i dalje maksimalne: Dominatna partija protiv Rumunki za četvrtfinale EP!

Autor:

Sport

01.09.2019

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije savladale su selekciju Rumunije sa 3:0 u setovima u osmini finala Evropskog prvenstva.

  RepublikaFoto: ossrb.org

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Terzić je odlučio da za ovaj meč odmori Tijanu Bošković, pa se u startnoj postavi našla Ana Bjelica. Od početka meča na terenu je bila i Silvija Popović, koja se izgleda sasvim oporavila od povrede skočnog zgloba.

Nisu na prepoznatljivom nivou na početku meča bile srpske odbojkašice. Motivisane Rumunke povele su sa 7:3. Aktuelne šampionke su priključak držale zahvaljujući srednjacima, da bi izjednačile tek na 13:13.

Trebalo je vremena Srpkinjama da pročitaju igru raspoloženih rivalki, pa su povele tek posle bloka Veljkovićeve za 18:17.

U nastavku su inicijativu imale 'plave dame', popravljale su se u svim elementima igre, manje su grešile, pa su prvi set osvojile sa 25:20.

U nastavku su Srpkinje igrale na izuzetno visokom nivou. Razigrala je Ognjenovićeva krajnje napadače, popravile su učinak Bjelica i Mihajlovićeva.

Na visokom nivou nastavila je da igra Mina Popović, pa je prednost 'plavih dama' konstantno rasla. Sa mnogo samopouzdanja igrače su aktuelne šampionke, pa Rumunke nisu imale nikakve šanse. Srbija je dobila drugi set sa 25:17.

Velika prednost uticala je na blago opuštanje srpskog tima, pa je Rumunija uspostavila je kontrolu u trećem setu. Vodile su sa 7:5, pa i 17:15 kasnije. Ipak, ni to im nije dovoljno bilo. U završnici meča Srpkinje su odigrale odlično.

Poenom Bjelice iz napada, pa njenim asom 'plave dame' su došle do 18:18. Ubrzo je semafor pokazao i 22:20 za Terzićeve izabranice. Iako su Rumunke izjednačile na 22:22. Aleksićeva je vratila prednost šampionkama, a Bjelica se izborila za prvu meč loptu. Drugu su realizovale Terzićeve izabranice greškom rivalki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading