Auto spektakl na Ušću: Kružna trka “Nagrada Beograda Ušće 2019 - Memorijal Mirko Butulija” okupila ljubitelje automobilizma!

Autor: PR tekst

Sport

01.09.2019

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Sportskog auto-moto saveza Beograda (SAMS), Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije (SSS), "AMS Osiguranje" a.d.o. Beograd, i uz pokroviteljstvo Grada Beograda, ove nedelje je na čuvenoj stazi Ušće otvorena kružna auto trka "Nagrada Beograda Ušće 2019 – Memorijal Mirko Butulija".

RepublikaFoto: Promo
Milan Nikolić, Vladimir Rebić, Aleksandar Vulin, Lazar Butulija, Dejan Stojić

Tom prilikom mnogobrojnoj publici obratili su se predsednik AMSS Dejan Stojić, direktor policije MUP RS Vladimir Rebić i ministar odbrane Aleksandar Vulin, nakon čega su dodeljene nagrade najuspešnijima u prvoj diviziji.

- Zadovoljstvo mi je što mogu da vam poželim dobrodošlicu na današnju kružnu trku na Ušću. Samo takmičenje koje bez sumnje predstavlja veliku atrakciju, oduvek je okupljalo veliki broj takmičara, iz zemlje i regiona, i publike koja želi da oseti i bude deo atmosfere”, istakao je Stojić na svečanom otvaranju trke, zahvalivši se svima na podršci. “Od ove godine ova manifestacija će se održavati memorijalno u čast našeg tragično stradalog predsednika Mirka Butulije, velikog ljubitelja auto i moto sporta, zahvaljujući kome su ovi sportovi u Srbiji nastavili svoj razvojni put. Naš zadatak kao AMSS, ali i moj kao bivšeg takmičara, jeste da nastavimo taj razvojni put na najbolji mogući način, da ostanemo dosledni njegovoj ideji, a verujem da ćemo uz podršku svih vas u tome i uspeti i da će Ušće dobiti veći značaj u međunarodnim okvirima- dodao je Stojić i tom prilikom posthumno dodelio Mirku Butuliji priznanje za izuzetan doprinos u organizovanju i razvoju auto i moto sporta u Srbiji.

Foto: Promo
Predsednik AMSS Dejan Stojić dodeljuje nagrade najboljim

Generalni sekretar AMSS Milan Nikolić dodelio je priznanje za doprinos razvoju i afirmaciji auto sporta u Srbiji direktoru policije MUP RS Vladimiru Rebiću.

- Priznanje za doprinos razvoju i afirmaciji auto sporta u Srbiji uručeno je i ministru odbrane Aleksandru Vulinu, koji je imao tu čast da zvanično proglasi trku otvorenom. Podsećajući na značaj rada Mirka Butulije na organizovanju i razvoju auto sporta u Srbiji, poželeo je svim takmičarima sreću na predstojećoj trci. “Budite fer sportisti i ljudi, ništa ispod toga nije prihvatljivo- poručio je Vulin.

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupa stotinu vozača koji su nakon treninga u subotu, danas otpočeli borbu za pehare. Trka se vozi u pet divizija, dok je šesta divizija čuvena klasa "fiće", a ove godine vozi se i twingo kup.

RepublikaFoto: Promo

Pravo iznenađenje za sve prisutne je vozač formule 3 Italijan Paolo Brajnik, koji se inače takmiči pod našom licencom, a koga su, u nameri da se u budućnosti formula vrati na naše staze, pozvali da kao počasni gost ove manifestacije, napravi krug na Ušću.

"Nagrada Beograda Ušće 2019 – Memorijal Mirko Butulija", kao tradicionalno evropsko takmičenje u auto sportu, boduje se za plasman Centralno-evropske zone, kao i za Šampionat BiH, zajedno sa Šampionatom i Kupom Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading