Ne može im niko ništa: Srbija i dalje maksimalna na EP, pala je i Francuska!

Autor:

Sport

26.08.2019

15:48 >> 15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpske odbojkašice savladale su sa 3:1 u setovima Francusku u utakmici trećeg kola Evropskog prvenstva u Ankari.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabranice Zorana Terzića su posle trijumfa nad Finskom i Bugarskom, protiv Francuskinja slavile sa 25:19, 25:13, 17:25, 25:23, posle jednog sata i 34 minuta. 

Francuskinje su nešto bolje ušle u meč, pa su tako brzo stigle i do pet poena prednosti, a potom su održavale vođstvo, a tako je bilo do drugog tehničkog tajm-auta. Od tada je usledio preokret srpskih odbojkašica, koje su posle vođstva rivalki 19:16 vezale devet narednih poena i tom serijom rešile prvi set u svoju korist. 

U drugom setu je viđena znatno bolja igra svetskih i evropskih šampionki, pa tako i znatno manji otpor selekcije Francuske. 

Srbija se od starta ustalila u vođstvu, Francuskinje im nisu dale da se odmah odvoje, ali su popustile, pa je razlika postala dvocifrena, a set je završen rezultatom 25:13. Srpske odbojkašice su u trećem setu nastavile gde su stale u drugom, sigurno su vodile, ali je potom usledio niz grešaka, njihove rivalke su odlično servirale, a došlo je do problema na prijemu, što je Francuska iskoristila i smanjila na 2:1 u setovima.

Najveća borba viđena je u trećem setu, Francuskinje su više vremena provele u vođstvu, ali nisu uspele da se odmaknu. Posle njihovog plus tri, usledila je znatno bolja igra srpskih odbojkašica, ali ni selekcija Francuske nije odustajala od namere da izbori peti set. Međutim, kada se lomio rezultat u samom finišu, došao je do izražaja kvalitet selekcije Srbije, koja je zasluženo upisala treći trijumf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading