Rukometni budući asovi okupirali grad na Dunavu - Održan turnir Smederevo 2019

Autor:

Sport

26.08.2019

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Smedereva nekada su igrali u elitnom rangu, sada su u Prvoj ligi Srbije, ali malo je poznato da grad na Dunavu gaji i veliku tradiciju igre sa loptom, ali rukama. Rukomet je jedan od omiljenih sportova dečaka i devojčica zbog čega ne čudi da je minulog vikenda održan tradicionalni sedmi po redu turnir Smederevo 2019 koji je okupio više od 2.000 učesnika iz 17 zemalja.

RepublikaFoto: Fejsbuk/Trofej Smederevo 2019
Pobednice... ŽRK Sloga

U samom Smederevu i obližnjem Kovinu odigrano je oko 400 utakmica u kojima je snage odmerilo 115 ekipa uzrasta od devet do 19 godina. U najstarijoj kategoriji pehar su ne tako daleko odmeli rukometaši pančevačkog Dinama koji su u finalu savladali hrvatski Rudan. I kod dama je trofej ostao u Srbiji jer su slavile devojke kraljevačke Sloge savladavši u finalu ekipu Vrhnika iz Slovenije.

RepublikaFoto: Fejsbuk/Trofej Smederevo 2019
Rukometaši Dinama

Da do konačnog uspeha nije bilo lako doći svedoči podatak da su na turniru učestvovali brojni klubovi iz celog sveta poput PSŽ iz Francuske, mađarskog Ferencvaroša, rukometaši iz Akademije Hejkela Meganema iz Tunisa, odnosno gosti iz Estonije, Rusije, pa čak i nacionalni tim Velike Britanije.

Kako su istakli organizatori, njima je bio cilj da se Smederevo predstavi kao sportski grad, ali i da se deca i oni malo stariji, osim na rukometnom terenu, druže i van njega. Tako je sam turnir i ove godine imao zabavni karakter. Vrhunac zabavnog programa bila je žurka u peni i to na centralnom gradskom trgu u Smederevu.

RepublikaFoto: Fejsbuk/Trofej Smederevo 2019
Velike borbe vođene su u Smederevu

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Smedereva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading