ZA ISTORIJU: Predsednik Vučić predložio, država finansira srpski vaterpolo!

Autor:

Sport

06.08.2019

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država će prvi put u istoriji finansijski pomoći rad srpskih vaterpolo klubova, dogovoreno je na sastanku predsednika Vaterpolo saveza Viktora Jelenića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Kako se navodi na sajtu Saveza, Vučić je posle sastanka sa predsednikom VS, na osnovu višedecenijskih vrhunskih rezultata vaterpolo reprezentacije i klubova, predložio, a Vlada Srbije prihvatila da finansijski pomogne rad srpskih klubova.

- Imali smo sjajan sastanak i predsednik je razumeo u kakvom su položaju klubovi. Kako su oni svojim kvalitetnim radom garant budućih uspeha reprezentacija prihvatio je odmah naš predlog da država pomogne rad klubova - izjavio je Jelenić.

Novčana sredstva dobiće 23 muška kluba (učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige ) i šest ženskih klubova.

- Da ne bude zabune tačno će se znati na šta se sredstva odnose. Klubovi će potpisati ugovor sa savezom, pravdaće sredstva koja će biti namenska, za igrače, trenere, putovanja... Neće biti bacanja u bunar i savez i ja kao predsednik smo garant namenskog trošenja sredstava. Svaki klub će dobiti deo sredstava u zavisnosti od ranga takmičenja. Davaće se u četiri rate i klubovi će biti dužni da posle svake opravdaju potrošeni novac. Takođe, deo novca će ostati i za akcije saveza - objasnio je Jelenić.

Drugim rečima, ono što je država, kroz ministarstvo omladine i sporta, izdvajala za savez, to je sada država, kroz Vaterpolo savez, za klubove.

Podsetimo, na inicijativu predsednika Vučića, prošle godine, posle osvajanja evropskog zlata Vlada Srbije pomogla je da se savez reši velikog duga.

- Predsednik zna koliko je vaterpolo trofejni sport i u toj činjenici se ogleda njegova želja da nam pomogne. Klubovi su u krizi i država je na ovaj način pokazala koliko želi i koliko može da učestvuje u što boljem funkcionisanju. Zaista zbog ovog, ali i prošlogodišnjeg gesta dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Vučiću - zaključio je Viktor Jelenić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Lea

06.08.2019 17:38

Svaka cast na odluci!

Vitki

06.08.2019 18:13

Kakva sjajna vest!!!

Luidji

06.08.2019 19:10

Ma sjajna vest!!!

Luidji

06.08.2019 19:11

Alal vera!