VESELIN VUJOVIĆ O DEBAKLU NA SP NEMA SPASA ZA SRPSKI RUKOMET!

Autor:

Sport

22.01.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porazom od Argentine (30:28) u Kopenhagenu rukometaši Srbije okončali su Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj na 18. poziciji, što je najgori rezultat u istoriji našeg nekada trofejnog sporta! Od izabranika Nenada Peruničića (47) lošije su plasirani samo Austrija, Bahrein, Saudijska Arabija, Koreja, Angola i Japan. Da je srpski rukomet dotakao dno i da se izlaz iz katastrofalnog stanja ne nazire, u razgovoru za Srpski telegraf ističe Veselin Vujović (58), najbolji jugoslovenski igrač svih vremena.

Veselin Vujović

BEZ NADE

- Problema je mnogo, a jedan od njih je taj što nismo realni u pogledu očekivanja. Živimo u prošlosti, kada smo redovno osvajali medalje, ali nema više stare Jugoslavije, nema više jake lige ni rukometnih centara. U reprezentaciji nemamo vođu već godina iako smo imali ozbiljne igrače: Marka Vujina, Petra Nenadića, Momira Ilića. Ipak, najveća boljka je u mlađim kategorijama jer već dugo nemamo dobre rezultate, a samim tim ni bazu iz koje bismo crpeli igrače za seniorsku reprezentaciju. Ne vidim nadu da ćemo uspeti da se oporavimo u narednih makar šest ili sedam godina - objašnjava za Srpski telegraf trener niškog Železničara i selektor Slovenije.

RepublikaFoto: rss.org.rs

RESETOVANJE SISTEMA

Legendarni Vuja, koji je za 15 godina igranja u dresu Jugoslavije postigao 738 golova na 183 utakmice, ubeđen je da su potrebne promene na svim nivoima našeg trećeg najznačajnijeg sporta.

- Moramo da radimo na promociji rukometa, na jačoj propagandi. Imali smo zamah pre sedam godina, kada smo u Beogradu osvojili srebro na Evropskom prvenstvu, ali to je bilo kratkog daha. Nama danas u reprezentaciji debituju igrači sa 27-28 godina, koji nisu navikli da pobeđuju u mlađim selekcijama. Slabo se radi sa mladima, dolaze nam čak u seniorski tim neobučeni igrači. Sve mora da se menja, da resetujemo sistem, ali svakako ne vidim svetliju budućnost - zaključuje Vujović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading