NOVAKU PRETI OPASNOST: Sistem Olimpijskih igara NEPOVOLJAN po Đokovića

Autor: Republika

Sport

21.07.2021

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svima je jasno da je Novak Đoković nesumnjivi favorit za zlato u Tokiju, ali neki bivši teniseri imaju dozu skepse.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Komentarorski tandem koji će pratiti tenis na Olimpijskim igrama sastavljen je od bivših tenisera Jarka Nieminena i Arna di Paskvalea.

Finac Nieminen do detalja je analizirao Đokovićev stil igre:

- Duga je lista Novakovih kvaliteta, kad god igra na vrhunskom nivou, nema slabih tačaka. U kraćim crtama, Novak nikada ne udara lopticu prejako i onda ne očekujete da će se lopta tako brzo naći ispred vas. Teško ga je stići i orijentisati se u odnosu na njegovu igru, imate osećaj kao da ste stalno pod stresom i ne možete da reagujete na vreme - istakao je Nieminen.

Di Paskvale ističe da bi igranje u dva seta bilo vrlo nezgodno po svetskog broja jedan:

- Može biti opasno kad se igra u dva dobijena seta, nemate vremena da se vratite ako propustite neki poen. Pritom, mnogi igrači su napredovali, kao što je Cicipas. Mislim da Novak želi da ispiše istoriju na ovim Olimpijskim igrama i pošalje poruku svima da on to može. On je najbolji i apsolutno mislim da može da osvoji zlatnu medalju - poručio je Di Paskvale.

Žreb je na programu u četvrtak od 04.00.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading