ALAL VERA: SRBIJA IMA NBA TRENERA!

Autor:

Sport

03.05.2018

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski trener Igor Kokoškov postao je prvi trener poreklom van Amerike koji će voditi jednu NBA ekipu. Naš stručnjak će od leta voditi ekipu Finiks Sansa, zvanično je potvrđeno u klubu iz Arizone.

Srbin prvi stranac koji će voditi NBA ekipu

Generalni menadžer Sansa Rajan MekDonou susreo se sa Kokoškovim u Hjustonu kada mu je i predočio ponudu koju je Finiks pripremio za njega. Nedugo zatim Kokoškov, koji je već radio u Finiksu od 2008. do 2013. godine i koji je zadržao kuću u Arizoni, prihvatio je ponudu i preuzeće ekipu odmah nakon završetka sezone sa Jutom.

Kokoškov je kao izuzetno mlad trener počeo da radi u Americi, prvo u NCAA ligi, u Univerzitetu Misuri gde je bio 1999. godine, da bi već naredne sezone postao prvi evropski NBA asistent na klupi Klipersa gde se zadržao do 2003. godine. Usledio je odlazak u Detroit gde je osvojio i šampionski prsten, a 2008. godine karijeru je nastavio upravo u Finiksu. U redove Klivlenda prešao je 2013. godine, da bi od 2015. radio u Orlandu odakle je zatim prešao u Jutu.

Sa selekcijom Slovenije napravio je ogromno iznenađenje osvajanjem zlatne medalje na Eurobasketu u finalu protiv Srbije, u septembru 2017. godine, a to je bila i jedna od jačih preporuka koja kao da je “prelomila” u njegovu korist.

Sansi su tekuću sezonu završili sa najgorim skorom u ligi 21-61 pa će na predstojećem draftu imati najviše šansi za prvog (25%) ili jednog od prva tri pika (64,2%).

Kokoškov je zamenio Džeja Trijana koji je bio vršilac dužnosti trenera nakon što je Erl Votson otpušten već posle trećeg meča sezone. Postao je 19. glavni trener u istoriji Sansa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading