E TO JE KAPITEN: Bogdanović počeo da se sprema za Olimpijske igre

Autor:

Sport

18.04.2024

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čim je završio NBA sezonu Bogdan se okrenuo planovima za leto sa "orlovima" u Parizu.

E TO JE KAPITEN: Bogdanović počeo da se sprema za Olimpijske igre

Foto: FIBA

Bogdan Bogdanović završio je sezonu u NBA ligi sa Atlantom. Čikago Bulsi bili su bolji od Atlante 131:116 (40:22, 33:45, 37:25, 21:24). Hoksi su na taj način ostali bez šanse da se domognu plej-ofa sa osme pozicije. Fantastičnu partiju pružio je Bogdan Bogdanović, koji je uspeo da veže 90. meč sa trojkom, što je ukupno sedmi najduži niz u NBA. Naš as je ovu utakmicu završio sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije.

Međutim, čim je završio sa NBA parketima, Bogdan se mislima okrenuo košarkaškoj reprezentaciji Srbije i planovima za Olimpijske igre. Kapiten "orlova" nedvosmisleno je poručio da selektor Svetislav Pešić može da računa na njega i odmah zapretio Amerikancima sa kojima smo u grupi u Parizu.

- Idu Olimpijske igre u Parizu, sada razmišljam o tome. Treba se pripremiti za to. Još nisam pravio plan i program, večeras ću, biće duga noć" - rekao je Bogdanović, pa se osvrnuo na američki drim tim kao najveću i prvu prepreku na Olimpijskim igrama:

- Oni stalno na Olimpijske igre dolaze u najjačem sastavu, biće to dobra utakmica za nas i dobro iskustvo. Svi ti igrači u jednoj ekipi, to samo može na Olimpijskim igrama da se sastavi.

Podsetimo, danas je i Aleksej Pokuševski poručio Kariju da može da računa na njega, a pre nekoliko dana je to uradio i Vasilije Micić, kada su u pitanju NBA igrač. Zato nema sumnje da će Pešić moći da napravi moćan tim. Naravno, najveća nepoznanica, ali i najvažnija, je da li će se odazvati Nikola Jokić. Centar Denvera za sada ne želi da priča o tome dok on ne završi sezonu.

Republika

Foto: printscreen/SportKlub

Svi za jednoga, jedan za svi: Svetislav Pešić

U međuvremenu, selektor Pešić je poslao spisak od 26 košarkaša, koji su kandidati za Olimpijske igre u Parizu, tokom leta 2024. On nije objavio imena, ali jeste raspored priprema. One startuju 24. juna, a baza "orlova" će ponovo biti Stara Pazova u kojoj će ostati sve do 11. juna. Za to vreme će odigrati dve utakmice zatvorenog tipa u Areni, 5. jula protiv Holandije i 7. jula protiv Turske. Potom sledi put u Francusku gde će 12. jula odigrati prvi prirpemni meč protiv domaćina Igara, a dan kasnije reprezentacija Srbije putuje u Abu Dabi, gde zabranike Svetislava Pešića očekuju mečevi protiv Australije 16. jula i dan kasnije protiv Sjedinjenih Američkih Država. To je ujedno i uvertira za meč protiv iste slekecije na startu takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu 28. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading