SRBI U NBA: Jovićevo veče iz snova protiv lošeg Bogdana! Poku i Vasa nemoćni u duelu s Dončićem!

Autor: M. M.

Sport

10.04.2024

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi košarkaš Majamija blistao.

SRBI U NBA: Jovićevo veče iz snova protiv lošeg Bogdana! Poku i Vasa nemoćni u duelu s Dončićem!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Majamija našeg Nikole Jovića savladali su na gostovanju Atlantu Bogdana Bogdanovića sa 117:111, posle drame i dva produžetka! 

Duel dvojice Srbina u NBA ligi pripao je mlađem Joviću koji je pružio jednu od najboljih partija karijeru u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Krilo Hita upisalo je 23 poena uz osam skokova i jednu asistenciju, što je poenterski samo jedan poen manje od njegovog rekorda karijere. Šut ga je služio, pa je bio na 66 odsto (8 od 12, 5 od 8 za tri). S druge strane, Bogdan je imao vrlo loše veče. Meč je završio sa 11 poena jednim skokom i dve asistencije i očajnim šutem iz igre - 23 odsto (4 od 17, 1 od 11 za tri poena).

Tajler Hiro bio je najefikasniji sa 33 poena, dok je Mari na drugoj strani ubacio 29. Majami je osmi tim Istočne konferencije NBA lige sa učinkom 44-34, dok je Atlanta dva mesta niže sa 36-43.

Nisu se proslavili ni Vasilije Micić i Aleksaj Pokuševski, košarkaši Šarlot Hornetsa. Njih je rastužio Luka Dončić, slovenački košarkaš srpskog porekla i jedan od najboljih igrača NBA lige - 130:104. Luka je upisao novi tripl-dabl sa 39 poena uz 12 skokova i 10 asistencija i bio ubedljivo najbolji u svom timu koji je na 5. mestu Zapadne konferencije.

Micić je meč završio sa šest poena, dva skoka i četiri asistencije, dok je Pokuševski imao četiri poena, četiri skoka i jednu asistenciju. Najbolji kod Šarlota, 13. na tabeli sa 19-60, bio je Bridžis sa 22 postignuta poena.

Srpski trener na klupi Toronta, Darko Rajaković, poražen je od Indijane na svom parketu sa 140:123, dok se Boban Marjanović u pobedi Hjustona nad Orlandom (118:106) nije upisao u strelce.

Košarkaši Denvera pobedili su Jutu Džez rezultatom 111:95 u novoj rundi NBA lige. Srpski reprezentativac, Nikola Jokić odigrao je fenomenalnu partiju postigavši 28 poena uz 13 skokova i sedam asistencija i bio najefikasniji igrač na utakmici.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading