DENVER SLAVIO NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Jokić novim dabl-dabl učinkom predvodio Nagetse do pobede!

Autor:

Sport

10.04.2024

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar briljirao.

DENVER SLAVIO NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Jokić novim dabl-dabl učinkom predvodio Nagetse do pobede!

Foto: X/Denver Nuggets

Košarkaši Denvera pobedili su Jutu Džez rezultatom 111:95 u novoj rundi NBA lige. Srpski reprezentativac, Nikola Jokić odigrao je fenomenalnu partiju postigavši 28 poena uz 13 skokova i sedam asistencija i bio najefikasniji igrač na utakmici. Somborcu je malo falilo da stigne do 151. tripl-dabla u najjačoj ligi na svetu, ali je i bez njega bio najbolji na parketu.

Uz Jokića u redovima Nagetsa istakao se i Džamal Marej koji je imao učinak od 28 poena, dva skoka i četiri asistencije i Majkl Porter sa 12 poena i pet skokova. U redovima Jute Džez najefikasniji je bio  Horton Taker sa 24 poena i Omar Jurtsevan sa 20 poena. Izabranici Majka Melouna su tako došli do 55 poebeda u sezoni.

Denver je fanstatično ušao u utakmicu gde su već posle prve deonice imali dvocifrenu prednost. Međutim, Džezveri su spustili ogromnu razliku u trećoj četvrtini i uspeli u jednom trenutku da stignu Nagetse na -3 (80:77), ali se tim iz Kolorada nije dao i odbio veliki pritisak protivnika, a  potom dodao gas i rutinski završio posao u poslednjoj deonici.

Borba za prva mesto je veoma neizvesna, pošto su na Zapadu dve ekipe izjednačene  po broju pobeda, a to su Denver i Minesota koji imaju po 55 pobeda i 24 poraza, dok Oklahoma ima 54 trijumfa i 25 izgubljene utakmice. Do kraja regularnog dela ima još tri susreta, a Denver naredni okršaj ima protiv Minesota i to će nema sumnje biti fantastična borba na parketu. 

Sa druge strane Juta Džez se nalazi na 12, mestu uz skor od 29-50, a sledeću utakmicu igra protiv Hjustona. Očekuje nas više nego zanimljiva završnica NBA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading