ŠTA RADE SRBI U NBA! JOKIĆ POLAKO DOBIJA RAVNOG: Micić najbolji u ligi!

Autor:

Sport

30.03.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokazuje formu iz Evrope.

ŠTA RADE SRBI U NBA! JOKIĆ POLAKO DOBIJA RAVNOG: Micić najbolji u ligi!

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić

Vasilije Micić - Nova NBA nada

Vasilije Micić, košarkaš Hornetsa, postaje sve veća senzacija u NBA ligi, a to se može videti i kroz statistiku njegovih izvanrednih izdanja od kako je došao u Šarlot. Nakon što je trejdovan iz Oklahome, Vasa igra kao preporođen, a to se jasno vidi kroz brojke. Naime, od Ol-star pauze, Micić je najbolji asistent među rukijima u NBA ligi, sa prosekom od 5,7 asistencija po utakmici. Posebno impresivno bilo je njegovo izvođenje protiv Klivlenda, kada je podelio čak 12 asistencija, dok je protiv Golden Stejta ostvario osam komada.

Ne samo Jokić - Vasilije Micić takođe dominira u NBA ligi

Iako je Nikola Jokić već odavno osvojio srca publike svojim izvanrednim igrama, Vasilije Micić mu polako postaje "pretnja" i nadamo se da može doći do nekog sličnog nivoa. Sa 30 godina, ovaj Kraljevčanin pokazuje da je i dalje sposoban da dominira na terenu, posebno kroz svoju ulogu kao asistent. Njegov stil igre je jedinstven jer uvek prvo gleda ka saigračima pre nego ka košu, što ga čini jednim od retkih plejmejkera u NBA ligi sa takvim pristupom.


Velika uloga u dresu Šarlota i očekivanja za narednu sezonu

S obzirom na sjajne partije koje pruža, očekuje se da će Vasilije Micić imati veliku ulogu i naredne sezone u dresu Šarlota. Njegove veštine asistiranja i sposobnost da pokreće igru čine ga ključnim igračem u timu, a statistika to jasno potvrđuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading