RASKOL MEĐU GROBARIMA ZBOG DINA RAĐE I TONIJA KUKOČA! Najveći sukob među crno-belima još od "Zabranjenih"

Autor:

Sport

29.03.2024

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aplauzi zbog košarke, ali i glasni zvižduci zbog Oluje i Tuđmana.

RASKOL MEĐU GROBARIMA ZBOG DINA RAĐE I TONIJA KUKOČA! Najveći sukob među crno-belima još od "Zabranjenih"

Foto: Printscreen/K1 TV, Wikipedia

Košarkaši Partizan poraženi su sinoć od Olimpijakosa u 32. kolu Evrolige sa 74:69, a na tu utakmicu došle su i dve hrvatske legende, svojevremeno i asovi jugoslovenske reprezentacije. Toni Kukoč i Dino Rađa, koji su se proslavili i u plavom, jugoslovenskom dresu, a od hrvatske nezavisnosti i u reprezentaciji "lijepe njihove", istinske su legende košarke, kako zbog reprezentativnih nastupa, tako i brojnih klupskih podviga.

Međutim, kako su igrali u vreme kada je izbio rat u Jugoslaviji i kako nisu bili politički neutralni u državnom ustaškom uređenju Franje Tuđmana, mnogi Srbi nikada neće moći to da im oproste, bez obzira na košarkaške veličine.

 

 

 

Naime, veliki broj njih nije zaboravio šta je Kukoč govorio svojevremeno, a tiče se Oluje i proterivanja 250.000 Srba, odnosno više hiljada ubijenih.

- Odlazak košarkaša s Tuđmanom u oslobođeni Knin bio je moja ideja. Na Olimpijskim igrama u Barseloni Tuđman je došao u svlačionicu i rekao da bi bilo lepo ako uđemo u finale sa Amerikancima. Ja samo predložio "Ako uspemo, je l’ može jagnjetina u Kninu?". On je rekao "Dogovoreno". Ali nisu me zvali, valjda nisu imali moj broj - rekao je svojevremeno Kukoč.

S druge strane, članovi zlatne generacije hrvatske košarke Dino Rađa i Stojko Vranković bili su na čuvenoj kafi s Tuđmanon tokom zauzimanja Kina u Oluji.

A baš Kukoča i Rađu su crno-beli ugostili na meču sa atinskim crveno-belima, a emocije u Areni su pokuljale kada su "grobari" primetili ko je stigao. Isprva su se čuli samo aplauzi, i to prilično snažni, od onih koji gledaju samo sport, ali su se potom priključili i glasni zvižduci zbog svega navedenog.

Upravo zbog toga je među navijačima Partizana došlo do raskola, verovatno najvećeg još od formiranja "Zabranjenih" i raspada na jugu, jer je deo obožavalaca crno-belih bilo oduševljeno što su Rađa i Kukoč tu, dok je deo bio protiv. 

Zbog toga su usledili i zvižduci, a u videu ispod možete pogledati kakve su reakcije bile:

 

Podsetimo, u prvom od tri "finala" u ligaškom delu Evrolige 2023/24, šampion AdmiralBet ABA lige tri četvrtine je ličio na tim koji je rešen da zadrži dragocenu poziciju kakvu ostalih pet kandidata za plej-in nisu imalaMeđutim, prokockano je 13 poena prednosti i usledio je poraz.

Ko zna, možda su baš Kukoč i Rađa bili baksuzni. Oni su sami 1995. sišli sa pobedničkog postolja jer na Evropskom prvenstvu u Atini nisu sa bronzom oko vrata želeli da gledaju kako Jugoslavija slavi zlato i više se nikada na njega nisu vratili. Tada je Željko Obradović bio na pobedničkoj strani, ali su ga sada možda baš prijatelji izmalerisali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Stevica

29.03.2024 20:08

Dal srbočetnik il jugokomunista, za pravog Hrvata , to je gamad ista !