"STUDENTI" GRABE KA PLEJ-OFU! Podgoričani dobili DRAMU sa "panterima"!

Autor:

Sport

11.03.2024

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Studentskog centra Derbi pobedili su FMP Železnik u Podgorici rezultatom 94:85, u 22. kolu AdmiralBet ABA lige.

"STUDENTI" GRABE KA PLEJ-OFU! Podgoričani dobili DRAMU sa "panterima"!

Foto: Admiralbet ABA liga/SC Derbi

Na taj način "studenti" su došli do 11. pobede, uz isto toliko poraza koliko imaju na kontu. 

S druge strane, "panteri" su upisali 12. neuspeh, uz sedam ostvarenih trijumfa. Podgoričani su novim uspehom nastavili borbu za mesto u plej-ofu, dok je FMP daleko od tog cilja, kao i od borbe za opstanak.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Mateo Drežnjak sa 26 poena, ispratio ga je Emir Hadžibegović sa 18, Tomislav Ivišić je dao jedan poen manje, David Mirković ubacio osam poena.

Kod FMP Železnika istakao se Matec Rebec, koji je postigao 19 poena, Jan Novak je dao pet manje, Aleksa Stepanović 12, a bivši centar Zvezde Ognjen Kuzmić 10 poena.

SC Derbi je bolje otvorio meč. Vodio je tokom prve deonice sa 22:14, tokom druge je imao suficit od šest poena, ali je na kraju prvog poluvremena, na semaforu pisalo – 39:39.

 

 

Rat nerava je nastavljen i tokom trećeg kvartala, a obe ekipe su igrale sa dosta oscilacija.Uoči poslednjeg, na semaforu je pisalo 60:60 i bilo je jasno da će nijanse odlučiti pitanje pobednika.

SC je uspeo da pobegne na 74:69 na šest minuta pre kraja, a Saša Nikitović je uzeo minut odmora kako bi pronašao modus da zaustavi nalet rivala i stigne do preokreta. Međutim, nalet Podgoričana je nastavljen. SC je stigao do 83:72, a zatim je mirno priveo meč kraju.

U narednoj rundi, SC Derbi gostuje ekipi Mege, dok će FMP Železnik odmeriti snage sa ekipom Partizana.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading