MITROVIĆ OTVORIO DUŠU: Otkrio koliko znači pobeda u finalu Kupa protiv večitog rivala!

Autor: P. Z.

Sport

18.02.2024

01:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

As Crvene zvezde nije krio ništa od novinara.

MITROVIĆ OTVORIO DUŠU: Otkrio koliko znači pobeda u finalu Kupa protiv večitog rivala!

Foto: Starsport

Večiti derbi

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća četvrti put zaredom, pošto su u velikom finalu u niškom Čairu savladali večitog rivala, ekipu Partizana.

Po završetku utakmice, jedan od najkonstantnijih igrača Crvene zvezde Luka Mitrović izneo je svoje prve utiske.

- Jako težak i zahtevan meč. Derbi, plus finale, broba za trofej. Bila je ulična borba. Obe ekipe su dale sve što su imale. Mi smo imali dovoljno strpljenja, iskustva. Ipak, dosta igrača zna kako da igra ovakve mečeve i zna kako se osvajjau trofeji i to je definitivno donelo pobedu - rekao je Luka, pa nastavio:

- Sigruno će biti veliki vetar u leđa ekipi, jer ipak trofej je trofej. Kada ga osvojite protiv večitog rivala dobija još više na značaju. Moram da kažem da će nam dobro doći ova pauza posle Kupa jer je potrošnja bila velika. Mislim na "roster" u kojem smo igrali jer smo igrali bez tri igrača. Drago mi je da i u tim drugačijim uslovima smo uspeli da zabeležimo trofej. Da li će preokrenuti sezonu ili neće, naše ambicije bi ostale iste do kraja sezone kako god se ovaj meč završio.

Republika

Foto: Starsport

Luka Mitrović i Frenk Kaminski

Ovo je prvi trofej u dresu voljenog kluba za Miloša Teodosića.

- Miloš je veliki Zvezdaš, dugo ga nisam video da pokazuje emocije na terenu, što se vidi i sa strane. Jasno je koliko mu znači osvajanje trofeja sa Crvenom zvezdom. Imati ga za saigrača i pored sebe zaista je neprocenljivo. Toliko sam miran na parketu kad je pored mene, nisam imao duileme da će pronalaziti najboilja rešenja i da će nas voditi do pobede - istakao je Mitrović.

Prokomentarisao je i atmosferuu Čairu.

- Atmosfera je bila fenomenalna, bez ikakvih incidenata. Obe ekipe su dale sve od sebe. Obe ekipe su se ponašale fer i sprtski i zaista je bilo lepo igrati. Samo da je bilo manje zagušljivo, ali mnogo tražimo.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Luka Mitrović sa megafonom ispred delija

Na kraju je upitan kako će crveno-beli proslaviti ovaj pehar.

- Neće ni biti slavlja. Samo u svlačionici i u autubusu. Dosta igrača ide sa reprezentaacijom i moramo da požurimo da bismo stigli na avione. Veliki podsticaj za nas. Glad i ambicija sigurno ne jenjava nakon osvajanja ovog prvog trofeja - poručio je Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading