LUKA NIKAD EMOTIVNIJI! Dončić još ne veruje da Kobija više nema! "Voleo bih da je ovde" (VIDEO)

Autor:

Sport

27.01.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački reprezentativac ostvario rekord karijere u pobedi nad Hoksima.

LUKA NIKAD EMOTIVNIJI! Dončić još ne veruje da Kobija više nema! "Voleo bih da je ovde" (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Prethodnu noć na NBA parketima obeležio je Luka Dončić, koji je u koš Bogdanove Atlante sasuo 73 poena i ispisao nekoliko istorijskih podataka u najjačoj ligi na svetu.

Posle utakmice slovenački as je pričao o jednom od svojih mentora, Kobiju Brajantu, od čije tragične smrti se u petak navršilo četiri godine.

Najveća zvezda Teksašana je blistao u pobedi Dalas Maveriksa nad Atlantom (148:143), za koju je nastupao kapiten srpske selekcije Bogdan Bogdanović, a Luka je postao tek četvrti čovek koji je dao više od 72 poena na jednoj utakmici.

Samo devet koševa nedostajalo mu je da izjednači brojku Kobija Brajanta (81) na godišnjicu smrti "crne mambe" i baš zbog toga je novinare nakon meča zanimalo kakav odnos je imao sa legendarnim košarkašem Lejkersa.

- Bilo je veoma posebno, svi volimo Kobija, bila je to velika tragedija, ne mogu da verujem da su prošle četiri godine. Posebno je to raditi na taj dan. Očigledno, voleo bih da je ovde - rekao je Dončić.

Slovenac je prvi igrač koji je postigao najmanje 70 poena, uz 75 odsto šuta iz igre. Osim njega, to su još uradili Vilt Čembrlen, Kobi Brajant i Dejvid Tompson.

- Cilj je bila pobeda. Mučimo se u poslednje vreme, način razmišljanja je bio pobeda. Igrali smo odlično. Malo smo se mučili u odbrani, ali smo igrali odlično u napadu. Drugo poluvreme su me celo vreme udvajali, pa sam pokušavao napraviti neke poene, a ponekad bih i slomio udvoje. Dakle, samo gledam utakmicu - istakao je Luka Dončić.

Kapiten "orlova" Bogdan Bogdanović ubacio je 24 poena, uz 9-22 iz igre, dok su efikasniji od njega u domaćem timu bili Džajlen Džonson sa 25 poena i Trej Jang koji je dodao 30 i 11 asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading