TRINKIJERIJA "PUKLE" EMOCIJE PRED PARTIZAN: Samo ću otići tamo i uživati u SVAKOM TRENUTKU!

Autor:

Sport

25.01.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski stručnjak je u svom maniru govorio pred susret sa Partizanom.

TRINKIJERIJA "PUKLE" EMOCIJE PRED PARTIZAN: Samo ću otići tamo i uživati u SVAKOM TRENUTKU!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana dočekuju Žalgiris u okviru 23. kola Evrolige u petak od 20.30 časova. 

Krcatoj Areni će se na klupi gostiju predstaviti dobro poznato lice, jer kao što je opšte poznato, u Beograd stiže Andrea Trinkijeri, nekadašnji stručnjak crno-belih. 

Poznat po svojoj ekscentričnosti i žaru kakav krasi mnoge evropske trenere, popularni Trinki je prepun emocija govorio o susretu sa beogradskom publikom i klubom koji mu je zauzeo posebno mesto u srcu.

- Igrati tamo… Ko god da radi posao trenera ili je košarkaš, igrati u takvoj atmosferi, kao i u Žalgirio areni, jeste nešto što se ne zaboravlja. Znamo da će biti teško protiv dobrog tima. Znamo i da će oni doći na utakmicu veoma fokusirani i da će igrati svoju igru. Moramo da budemo sposobni da patimo. To je utakmica u kojoj nećemo imati šanse ako ne možemo da izdržimo patnju. Težak posao, ali i velika nagrada.- rekao je Andrea i dodao povodom očekivanja od utakmice. 

- Šta ja očekujem? Ne očekujem. Samo ću otići tamo i uživati u svakom trenutku.

Foto: Starsport

Andrea Trinkijeri

Onda se posebno pozabavio Kevinom Panterom, kapitenom Partizana i najubojitijim oružjem crno-belih.

- On je verovatno igrač kojeg je najteže čuvati u Evroligi. Voleo bih da izdvojim nešto što bismo mogli da mu oduzmemo u igri, ali takvom igraču ne možeš ništa da oduzmeš. Jaka je ličnost. Zna šta oni mogu da urade sa njim, saigrači znaju šta mogu. Njegov trener je napravio okvir gde on radi mnogo različitih stvari. Može da pogodi trojku iz koraka unazad, ili iz driblinga u stranu. Može da pogodi protiv preuzimanja ili drugačije odbrane. On je prototip modernog kombo-beka. Larkin, Micić, Panter. Sve su to igrači koji idu na fajnal-for godinama. Ljulj je isti. Možda je malo stariji, ali je iskustvo u Evroligi uvek dobro - dovršio je Trinkijeri. 

Žalgirisu je italijanski stručnjak poslednja nada za spas ove sezone, te mu je u ruke poveren "vruć krompir" u vidu tima koji nije lično selektovao. Arena nije mesto gde se kestenje vadi iz vatre, ali upravo se na takvim izazovima stvaraju novi Obradovići, Lasoi i Atamani...

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading