OTKRIVAMO! Evo šta stoji iza CEPANJA logoa MTS na utakmici Partizan-Mega! NE, NIJE U PITANJU ZAVERA!

Autor:

Sport

23.01.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bura digla se oko sklanjanja jednog detalja sa koševa u Areni.

OTKRIVAMO! Evo šta stoji iza CEPANJA logoa MTS na utakmici Partizan-Mega! NE, NIJE U PITANJU ZAVERA!

Foto: Starsport

Na utakmici 17. kola AdmiralBet ABA lige, između Partizana i Mege, koja je protekla u opraštanju od nedavno preminulog Dejana Milojevića, viđen je jedan detalj koji je mnogima zapao za oko. Crno-beli su neposredno pred meč regionalnog takmičenja sa Megom odlučili da skinu logo MTS koji se nalazio na konstrukciji oba koša, odnosno, na semaforu koji meri vreme. Taj trenutak kada je Partizan odlučio da ne reklamira sponzora Telekom, sa kojim je ugovor istekao krajem prethodne godine, snimljen je u Areni i privukao je veliku pažnju javnosti.

Digla se velika prašina oko tog dešavanja, a Republika je iz izvora dobro upućenog u dešavanja u Partizanu, ali i relacijama na Jadranu i propisima, saznala šta se zaista desilo u Areni i šta stoji iza toga.

Nije tajna da je "parnom valjku" istekao sponzorski ugovor sa Telekomom, ali to nije razlog uklanjanja natpisa. Naime, kako naš portal saznaje, a prema internom usmenom dogovoru AdmiralBet ABA lige i klubova, svaka pozicija koju AdmiralBet ABA liga ne koristi za oglašavanje stavlja se na raspolaganju klubovima, što je Partizan i iskoristio. Da je to tako potvrđuje činjenica da su crno-beli i sinoć na leđima imali MTS natpis, kao i na nadmajicama, jer na mečevima AdmiralBet ABA lige ima pravo da na dresovima nosi ovu reklamu, što i čini.

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana imali su sinoć na leđima MTS logo

Međutim, prema propozicijama AdmiralBet ABA lige, konkretno član 8.8. stav d, jasno piše šta sme da stoji na semaforu na koševima, a to je reklama samo jednog sponzora ispod sata, a ne iznad gde se nalazio MTS logo.

- Po jedna ploča s oglasom sme se postaviti ispod svakog semafora za odbrojavanje napada, ispod područja u kojem se navodi vreme utakmice i semafor, a može ga koristiti jedino ABA liga. Dimenzije ne smeju premašiti širinu semafora i visinu od 12 centimetara - stoji u pomenutom članu.

Dalje se u stavu e definišu ostali detalji:

- Ploča i potporna konstrukcija ploče moraju biti prekriveni zaštitnom oblogom. Prostor za oglase s prednje strane obloge sme sadržavati sledeće oglase i to sledećim redom:

1. Gornji deo obloge sme sadržavati samo logotip proizvođača (maksimalna veličina 10 cm x 30 cm)

2. Središnja prednja strana obloge sme se koristiti samo za logotip domaćeg kluba (maksimalna veličina 20 cm x 20 cm)

3. Donja prednja strana obloge sme se koristiti samo za sponzora AdmiralBet ABA lige (maksimalna veličina 30 cm x 30 cm).

Foto: Lična arhiva

Pravilnik AdmiralBet ABA lige

Kako logo MTS nije ništa od navedenog on je morao biti uklonjen. Praktično najveća greška je što je propust, da je natpis posavljen na semafor, kasno primećen pa se naptis uklanjao kada su gledaoci već počeli da ulaze u Arenu. Međutim, crno-beli su logo MTS ostavili na dresovima jer će, kako je potvrđeno i iznaših izvora, ugovor uskoro biti opet potpisan, odnosno čeka se samo još paraf.

S druge strane, da je bio u pitanju meč Evrolige, svaki natpis sponzora sa kojim se nema važeći ugovor morao bi biti uklonjen, pa tako igračima MTS  ne bi pisalo ni na dresovima. Naime, Evroliga ne dozvoljava da se ne reklamiraju sponzori koji nemaju potpisanu saradnju sa klubom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading