PARTIZAN I MEGA IGRALI ZA SVOJU LEGENDU! Grobari se uz REKORD i SUZE oprostili od Dejana Milojevića! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.01.2024

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana pobedili su Megu s 112:80 (25:26,34:13, 26:23, 27:18 u 17. kolu AdmiralBet ABA lige.

PARTIZAN I MEGA IGRALI ZA SVOJU LEGENDU! Grobari se uz REKORD i SUZE oprostili od Dejana Milojevića! (VIDEO)

Foto: Starsport

Rezultat utakmice u Areni ostao je u senci gesta obe ekipe, koje su zajednički poslednji put ispratile u večnost nedavno preminulog Dejana Milojevića, bivšeg igrača crno-belih i trenera Novobeograđana, koji je u sredu preminuo u SAD, u 47.godini, od posledica srčanog udara.

Pred krcatim tribinama i rekordnim brojem gledalaca u najvećoj dvorani na Balkanu (23.031 navijač), grobari su se oprostili od klupske legende koja je sa Partizanom osvojila dve regionalne titule i bio najbolji igrač SCG i AdmiralBet ABA lige u sezoni 2003/2004.

PARTIZAN - MEGA 112:80 (25:26, 34:13, 26:23, 27:18)

Dvorana: Štark arena. Sudije: Milivoje Jovčić, Igor Dragojević, Sašo Petek.

PARTIZAN: Ledej 9, Avramović 9, Koprivica 8, Panter 2, Smailagić 9, Jaramaz 3, Naneli 24, Trifunović 10, Doužer 9, Ponitka 9, Kaminski 14, Kaboklo 6.

MEGA: Paunović, Miljenović 6, Jelavić 16, Marković, Popović 1, Milutinović, Iljasoglu 16, Đurišić 13, Kovačević, Gnjidić 2, Plavšić 26, Malovec.

 

Standings provided by Sofascore

 

Što se tiče samog meča, najefikasniji u Partizanu bio je Džejms Naneli s 24 poena, dvocifren je bio i Frenk Kaminski dodavši 14 koševa, dok je kod Mege prednjačio Uroš Plavšić koji je postigao 26 poena, Jelavić je duel završio s 15 poena.

Tesne su bile tribine da prime sve navijače "parnog valjka" koji su želeli da sa lica mesta odaju počast svom nekadašnjem idolu.

Akteri oba tima su na teren izašli u majicama sa likom Dejana Milojevića i njegovim brojem 13 koji je nosio tokom cele igračke karijere.

Potom je emitovan film o slavnom asu, da se bi onda grobari pre minute ćutanja najdužim aplauzom u istoriji košarke oprostili od nikad prežaljenog Dekija.

Arenom se potom orilo “Milojević Dejan”, pošto su grobari gromoglasno skandirali ime nekadašnjeg ljubimca, koji je zauvek ostao urezan u njihovim srcima.

Republika

Foto: Starsport

Avramović se vratio u tim Partizana

Mnogi bivši igrači Partizana (Predrag Šuput, Vukašin Avdalović, Novica Veličković, Veselin Petrović…), kao i Dekijevi treneri s kojima je imao priliku da sarađuje (Duško Vujošević, Milojevićev kum Aleksandar Džikić…) došli su slomljenog srca i u večnost ispratili jednog od najboljih košarkaša u istoriji kluba iz Humske.

Republika

Foto: Starsport

bivši igrači Partizana na oproštaju od Dejana Milojevića

Ubedljivim trijumfom Partizan se na neki način revanširao Megi za šokantan poraz u prvom delu sezone, kada je ekipa iz Humske doživela prvi od četiri poraza.

Crno-beli su posle ove pobede na skoru 13-4, dok Mega sada ima bilans od 9 trijumfa i osam poraza. Izabranici Željka Obradovića u narednom 18. kolu gostuju Crvenoj zvezdi Meridianbet u večitom derbiju regionalnog takmičenja, dok Mega dočekuje podgoričku Budućnost.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice, Partizan je pobedio Megu rezultom 112:80!

ČETVRTA ČETVRTINA

Partizan je, kao i prethodne dve četvrtine, rutinski odradio i priveo posao kraju, upisavši novu 13. pobedu u regionalnom takmičenju.

Megi je ovo bio osmi poraz, pa je četa Marka Baraća ostala na devet pobeda i nalazi se na sedmom mestu tabele AdmiralBet ABA lige.

Krenula je poslednja četvrtina.

TREĆA ČETVRTINA

 

 

Rešio je Partizan i treći kvartal u svoju korist, iako je Mega na početku ove četvrtine ozbiljno pripretila.

Odbili su taj napad crno-belih i sačuvali ogromnu prednost, sa kojom ulaze u poslednjih 10 minuta.

Počela je treća deonica!

PRVO POLUVREME

Kod crno-belih je najefikasniji Džejms Naneli s 21 poenom, pogodio je Amerikanac sedam od devet trojki, dok je u Megi Uroš Plavšić dao 15 koševa.

Završeno je prvo poluvreme u Areni, Partizan - Mega 59:39.

DRUGA ČETVRTINA - 34:13

 

 

Partizan je daleko bolje odigrao drugu deonicu i na njenom početku serijom 5:0 brzo stigao prvi do četiri poena više (30:26), posle čega je Barać reagovao tajm-autom.

Ni to gostima nije pomoglo, pošto se razigrao Džejms Naneli u ovom kvartalu, koji je za tri poena šutirao sedam od devet, kada je odveo crno-bele na prvu dvocifrenu prednost u “najtužnijoj utakmici” (41:31), pa je Marko Barać ponovo morao da zatraži minut odmora.

Posle trojke Ponitke i Doužera, vođstvo crno-belih išlo je na 13 koševa prednosti (46:33), koja je do kraja ovog perioda narasla i na maksimalnih 20 razlike (59:39).

PRVA ČETVRTINA - 25:26

 

 

Završena je prva četvrtina vođstvom gostiju 26:25. Nijedna ekipa nije uspevala da stekne ozbiljniju prednost i odvoji se više od tri poena razlike.

Republika

Foto: Starsport

 

Uroš Plavšić je sa 10 poena u timu Mege obeležio uvodnu deonicu i on je jedini dvocifren na utakmici, dok je Zek Ledej kod Partizana ubacio pet koševa.

Foto: Starsport

 

U petom minutu se na parket vratio i Aleksa Avramović, posle mesec i po dana pauze, što su grobari ovacijama ispratili. Srebrni reprezentativac iz Manile se krajem četvrtine i prvi put upisao sa slobodnih bacanja, što samo daje nadu navijačima da će sa Čačaninom u timu beležiti bolje rezultate u nastavku sezone.

Meč je počeo!

19.07 - Minut ćutanja za Dejana Milojevića.

Republika

Foto: Starsport

 

Početak utakmice malo kasni, što je razumljivo budući u kakvim se okolnostima igra.

PRE UTAKMICE

19.04 - Legendarni kapiten Partizana Novica Veličković nije mogao da sakrije suze, tokom skandiranja grobara "Milojević Dejan", gromoglasno, orila se Beogradska arena.

Foto: Starsport

 

18.53 - Uskoro počinje meč u Areni.

18.52 - Svi košarkaši Partizana istrčali su na parket sa majicama na kojima je lik Dejana Milojevića i njegov broj su svi nosilli na leđima, legendarni 13!

18.51 - Igrači Mege izašli su na meča protiv Partizanom u posebnim majicima sa lekom Dejana Milojevića. Oni su pozdravljeni aplauzima od strane prisutnih grobara.

18.48 - Najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović napravio je nekoliko promena u ekipi za ovaj meč. Van protokola su ostali Tristan Vukčević, Džejlin Smit i Danilo Anđušić, ali tu je ponovo kapiten Kevin Panter koji nije igrao u Atini protiv Panatinaikosa zbog visoke temperature.

 

 

18.38 - U tim Partizana se posle jednoipomesečnog odsustva vratio Aleksa Avramović, pošto se njegovo ime nalazi u protokolu.

18.32 - Veliki broj Milojevićevih bivših igrača se nalazi u prvim redovima Beogradske arene, prisutni su: Aleksandar Rašić, Saša Pavlović, Predrag Šuput, Vukašin Vule Avdalović... Naravno, i legendarni treneri crno-belih Duško Vujošević pored kojeg sedi Dejanov brat Dušan, kao i Aleksandar Džikić, Milojevićev kum, došli su da odaju počast svom nekadašnjem učeniku.

18.20 - Gotovo 40 minuta pre početka meča Arena je ispunjena do poslednjeg mesta!

18.08 - Partizan je sat vremena pre početka meča objavio fotografiju, koja je ražalostila sve navijače kluba iz Humske, u znak sećanja na Dejana Milojevića.

 

 

18.00 - Dobro veče i dobrodošli na lajv blog utakmice Partizan - Mega posvećene nedavno preminulom Dejanu Milojeviću, legendarnom asu crno-belih i bivšem treneru gostujuće ekipe.

UVOD:

Partizan će pokušati da u beogradskom okršaju regionalnog takmičenja dođe do nove pobede i preboli nedavni poraz od Panatinaikosa u Atini.

Ipak, utakmica će imati poseban značaj, obzirom da će se oba kluba oprostiti legendarnog asa i reprezentativca Dejana Milojevića, koji je u sredu preminuo od posledica srčanog udara u 47.godini, dok je sa svojim Golden Stejtom, u kome je radio kao pomoćnik Stivu Keru, bio na večeri u Solt Lejk Sitiju, pred duel protiv Jute u NBA ligi.

Foto: Starsport

košarkaši Partizana

Podsetimo, Milojević je najblistavije trenutke u igračkoj karijeri doživeo u dresu Partizana, sa kojim je osvojio dva šampionska prstena i bio proglašavan za najboljeg igrača državne Zajednice SCG. Kada je uplovio u trenerske vode, prvi tim koji je vodio bila je upravo Mega, pa su oba kluba s tugom dočekala vest o njegovoj smrti.

Odlazak proslavljenog reprezentativca i dvostrukog šampiona sa crno-belima u AdmiralBet ABA ligi, ostavio je nevericu u celom srpskom sportu, pa su se brojni asovi prethodnih dana redom opraštali od Dekija.

- Utakmica je posvećena Dejanu Milojeviću koji nas je veoma rano napustio. Ponavljati sve ono što se o Dejanu zna, kakav je bio čovek igrač i trener mislim da je sve poznato. Tragična vest, mnogo teška vest da se razume, ali nadam se da će svi ljudi kojima je Dejan bio u srcu prepoznati i doći na tu utakmicu između njegova dva kluba, Partizana i Mege - rekao je trener Partizana Željko Obradović u najavi ovog duela i dodao: 

- Naravno da ćemo probati da igramo. Mega je igrala izvanrednu utakmicu protiv nas u prvom delu prvenstva. Mladi igrači, uvek željni dokazivanja. Mislim da će tako biti i ovog puta. Ali verovatno je najbitnije da navijači prepoznaju i dođu u velikom broju na utakmciu koja je posvećena Dejanu Milojeviću - istakao je Obradović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading