"BOMBA" SA JADRANA: RAZBIO večite, pa ide u NBA!

Autor:

Sport

20.01.2024

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagrada za fantastične partije.

"BOMBA" SA JADRANA: RAZBIO večite, pa ide u NBA!

Foto: star sport

Prema izvorima hrvatskih Sportskih novosti, Karlo Matković, reprezentativni centar Hrvatske koji će u martu napuniti 23 godine, pojačaće redove NBA ligaša Nju Orleans Pelikansa.

Klub iz Nju Orleansa je draftovao Matkovića kao 52. pika drafta 2022. godine, a sada će u sred sezone angažovati igrača na kog polažu prava.

Iako je neobično da evropski igrač stigne u NBA usred sezone, postoji nekoliko argumenata koji podržavaju ovu mogućnost.

Matković je ove sezone pokazao značajan napredak, postavši ključni igrač Cedevite Olimpije. U Admiralbet ABA ligi je imao impresivan prosek od 15,3 poena, 6,9 skokova i 2,9 blokada po utakmici.

 

 

Igrački doprinos nije zanemarljiv ni u Evrokupu, gde je beležio solidne brojke uprkos lošem rezultatu njegovog tima.

Pelikansi imaju nekoliko mogućnosti sa Matkovićem. Mogli bi ga zadržati u timu do kraja sezone, koristeći ga kao rezervu u plej-ofu, ili ga odmah dovesti i pripremiti kroz G-ligu za sledeću sezonu.

Takođe, postoji opcija da ga koriste kao deo potencijalnog trejda uoči prelaznog roka. Odlazak Matkovića u NBA ligu doneo bi Cedevita Olimpiji novac od obeštećenja.

Matković je odličan meč odigrao protiv Crvene zvezde Meridianbet u Ljubljani, kada je u pobedi svog tima (96:86) učestvovao sa 23 poena, sedam skokova i čak pet blokada.

Fantastične partije nisu ostale neprimećene, tako da će Hrvat svoj talenat preseliti "preko bare".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading