NESTVARNA UTAKMICA! Nikola Jokić MONSTRUOZNOM PARTIJOM naneo Bostonu PRVI PORAZ na domaćem terenu!

Autor:

Sport

20.01.2024

04:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan meč u TD Gardenu.

NESTVARNA UTAKMICA! Nikola Jokić MONSTRUOZNOM PARTIJOM naneo Bostonu PRVI PORAZ na domaćem terenu!

Foto: printscreen

Košarkaši Denver Nagetsa slavili su na gostujućem terenu u meču sa ekipom Boston Seltiksa rezultatom 100:102 i tako naneli Bostonu prvi poraz kući ove sezone!

Nagetsi su im tako prekinuli niz od 27 pobeda na domaćem terenu, ako računamo i prošlu sezonu. 

Nikola Jokić imao je 34 poena, 12 skokova i devet asistencija. Pomogao mu je Džamal Mari sa 35 poena. 

Najbolji u protivničkoj ekipi bio je sjajni Derek Vajt sa 24 poena, a tu je bio i Porzingis sa 21 poena i osam skokova. 

U prvu četvrtinu se ušlo sa čak 11 poena Kristapsa Porzingisa zaredom, a naš Nikola mu je verno odgovarao. Boston je negde sredinom kvartala imao čak sedam pokušaja sa distance, od čega su pogodili neverovatnih četiri, a čak tri su bile delo letonskog gorostasa. Bilo je pitanje da li će snajperi zakazati.

 

 

Druga četvrtina nije bila ništa drugačija. Nikola je izašao iz igre da predahne, ali Denver nije ispuštao priključak, iako je Boston grčevito pokušavao da se odvoji. U tom trenutku je tim iz Kolorada vodio Džamal Mari sa 15 poena. Na odmor su Seltiksi otišli sa šest poena prednosti. 

 

 

Sa velikog odmora, Nagetsi su došli dodatno motivisani. Podigli su tempo i uspeli d apreuzmu minimalno vođstvo na krilima sjajnog Somborca, čiji tripl-dabl se tada već nazirao. Nisu imali rešenja Seltiksi za gorostasnog srpskog centra u reketu, a Nikola je takođe i u ovom delu igre pogodio jednom sa distance. Zanimljivo je da je Jokić u jednom trenutku direktno ušestvovao 66 od 69 poena svog tima, što je statistika teško uporediva sa bilo kime.

 

 

U poslednjem delu igre je bila prava rezultatska klackalica. Bilo je neizvesno i Nagetsi su se čvrsto držali za minimalnu prednost. Minut pred kraj Porzingis je izblokirao šut za tri poena Nikole Jokića, i delovalo je da Boson može da preuzme vođstvo. Ipak, nisu uspeli sledeći napad da pretvore u koš, te je na 17 sekundi do kraja Gordon fauliran. Bio je polovičan, a s obzirom da su igrači ušli u reket ranije, skakalo se za loptu. Tejtum ju je uhvatio, i Seltiksi su imali poslednji napad. Nisu uspeli da ga iskoriste i Nagetsi su odneli pobedu. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading