DEJAN MILOJEVIĆ KAO SELEKTOR? Ostaje da ZAMIŠLJAMO... Muta Nikolić ga se seća kao VELIKOG TRENERA I IGRAČA!

Autor:

Sport

18.01.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći ljudi košarkaškog sveta videli su Milojevića kao idealnu zamenu kada se Pešić povuče.

DEJAN MILOJEVIĆ KAO SELEKTOR? Ostaje da ZAMIŠLJAMO... Muta Nikolić ga se seća kao VELIKOG TRENERA I IGRAČA!

Foto: Starsport

Dejan Milojević, košarkaški trener, nekadašnji reprezentativac preminuo je u 47. godini života.

Dejan je doživeo infarkt miokarda u noći između utorka i srede, dok je bio na timskoj večeri sa svojim Golden Stejt Voriorsima na gostovanju Juti.

Milojevićev biši trener sa kojim je sarađivao u Budućnosti, čuveni Miroslav Muta Nikolić, prisetio ga se u kratkoj izjavi u oba "izdanja" - i kao trenera i kao igrača. Smogao je snage i za naš portal Republika.rs rekao par reči.

- Bio sam u čudu kada sam saznao. Milojević je bio veliki igrač, to je jedan od najboljih momaka koje sam trenirao. Uvek je bio nasmejan, i time je podizao atmosferu na treningu, ovo je zaista veliki gubitak - izjavio je skrhani Nikolić. 

Potom smo kratko porazgovarali o tome kako bi se Deki snašao u ulozi selektora reprezentacije, na šta je proslavljeni stručnjak odgovorio samo najlepšim rečima hvale za Milojevićevu trenersku karijeru. 

- Pa ostaje pitanje "šta bi bilo", Miloje je bio trener u najjačoj ligi sveta, i to moramo poštovati. On, i uz njega Rajaković, su napravili uspehe na najtežim terenima, tako da je nam samo ostaje da mislimo - rekao je zagonetno popularni Muta. 

Foto: Starsport

Dejan Milojević

Dejan Milojević je rođen 1977. godine u Beogradu. Igrao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj, a karijeru je završio u Partizanu gde se vratio 2009. godine.

Trenersku karijeru je započeo 2012. godine u Megi, gde je ostao do 2020. godine. Potom je godinu dana proveo u Budućnosti iz Podgorice, da bi 2021. godine otišao u Ameriku, tačnije u Golden Stejt Voriors, gde je bio asistent prvom treneru. Sa ovim timom je 2022. godine postao NBA šampion.

Sa reprezentacijom naše zemlje je 2001. na Evropskom prvenstvu u Turskoj postao šampion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading