KAKVA UTAKMICA U MADRIDU! SPILBERG OVO NE BI MOGAO DA IZREŽIRA! Real postavio ČETIRI REKORDA!!

Autor:

Sport

05.01.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evroligaški okršaj otišao u neverovtnu završnicu.

KAKVA UTAKMICA U MADRIDU! SPILBERG OVO NE BI MOGAO DA IZREŽIRA! Real postavio ČETIRI REKORDA!!

Foto: Starsport

Košarkaši Real Madrida

Sjajna runda najkvalitetnijeg košarkaškog evropskog takmičenja je iza nas. Večiti derbi je delovao kao najvažniji duel, ali su Real i Efes ukrali reflektor.  

Najviše pažnje privukao je susret dva šampiona Evrolige iz prethodnih sezona - Real Madrida i Anadolu Efesa. Prava rezultatska klackalica viđena je tokom celog meča, a Real je kao pravi aktuelni prvak odbijao svaki nalet gostiju iz Turske. Iako je Efes imao +10 u jednom momentu u trećoj deonici, Madriđani su se ubrzo vratili, pa se u poslednji minut ušlo u potpunom egalu. Na kraju utakmica je završena strašnim rezultatom 130:126.

Republika

Foto: Euroleague

Volter Tavares

Efes je uglavnom imao prednost od po poen, ili dva, ali je Musa poravnao na 30 sekundi do kraja sa linije slobodnih bacanja, a Larkin nije uspeo da pogodi trojku za pobedu, pa je regularni deo završen nerešeno - 81:81. Ništa mnogo drugačije nismo videli ni u produžecima, još drame i neizvesnosti. Sve vreme se igralo na jednu loptu. Larkin je na četiri sekunde do kraja pogodio dva penala i tako odveo meč u još jedan nerealan produžetak. A, tamo, Tavaresu pri -6 "živu" loptu krade odbrana, da bi potom Tompson odveo goste na +9, što je izgledalo nedostižno za "kraljevski klub" koji je ipak preko Hezonje izborio treći produžetak. 

 

 

Već nemoguća treća nadoknada je takođe ušla u haotičnu završnicu. Prvo je Tavares bio na ivici tehničke greške, da bi Den Uturu postigao koš na sedam sekundi pre kraja! Tavares je potom zakucao loptu da bi utakmica otišla u čak četvrti produžetak!

 

 

Nizali su se poeni na obe strane u neverovatnom nastavku. Tavares, Tompson, Hezonja, Uturu, nije se znalo odakle im snage. a onda - "Super Mario". Trojka koja je rešila pitanje pobednika došla je od hrvatskog reprezentativca. Rezultat je bio 126:122. Bubua je promašio težak šut za dva poena, a Efes nije uspeo da napravi faul, te je Musa položio loptu i potpuno rešio pitanje pobednika.

Ono što je sve iznenadilo je nesportski faul sviran pri Musinom pogotku. Efes je dobio priliku da se još jednom vrati, ali je Tibor Klajst promašio prvo slobodno bacanje i tako ubio sve šanse svog tima. Real je tako okončao neverovatnu dramu u svoju korist i još jednom pokazao zašto je najbolji tim u Evropi. 

Real Madrid je ovom pobedom postavio četiri rekorda Evrolige: Za prvu utakmicu sa četiri produžetka; prvu utakmicu sa tri produžetka; za najviše postignutih poena u jednom meču; za najveći kombinovani broj poena sa protivnikom!

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading