SITUACIJA SE IZ KORENA PROMENILA! Tabela Evrolige ima potpuno NOVI izgled posle pobede Zvezde Meridianbet i poraza Partizana u Evroligi!

Autor:

Sport

05.01.2024

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli u potpunosti uhvatili priključak za plej-of.

SITUACIJA SE IZ KORENA PROMENILA! Tabela Evrolige ima potpuno NOVI izgled posle pobede Zvezde Meridianbet i poraza Partizana u Evroligi!

Foto: Starsport

Večiti rivali Crvena zvezda Meridianbet i Partizan su u derbi 19. kola Evrolige ušli posle velikih pobeda nad Fenerbahčeom u Istanbulu, odnosno Asvelom u Areni. Obe ekipe imale su motiv do neba da "duplom pobedom" u ovoj nedelji započnu Novu godinu i drugu polovinu regularnog dela takmičenja.

Pobeda je na kraju pripala timu Janisa Sferopulosa, koji je slavio ubedljivim rezultatom 88:72. Što se tiče Zvezde Meridianbet, ona je zalet uhvatila senzacionalnim trijumfom na Fenerom, dok je pojačana debitantima u derbiju, Fredijem Gilespijem i mlađanim Nikolom Topićem, još više dobila na kvalitetu.

Ispostavilo se da je potez njihovog dovođenja, bio pravi za crveno-bele, jer je doskorašnji adut Mege pokazao zrelost i veliki motiv, ali je i olakšao posao Milošu Teodosiću u obe faze igre. Takođe, pre derbija sa crno-belima, Zvezda Meridianbet je imala skor od 7 pobeda i 11 poraza i zauzimala je 14. mesto sa istim skorom kao i Armani i Efes.

 

Standings provided by Sofascore

 

Ovaj trijumf osigurao je crveno-belima osmu pobedu u sezoni, pa je sada srpski šampion na deobi 12. mesta, zajedno sa minhenskim Bajernom, koji ima meč manje, dok su na 13 i 14. mestu Armani i Efes sa po sedam pobeda i utakmicama koje igraju danas. Daleko važnija činjenica za klub s Malog Kalemegdana jeste ta da su sada na "samo" dve pobede zaistatka u odnosu na timove koji se bore za Top 10 mesta.

Foto: Starsport

Džoel Bolomboj i Kevin Panter

Nasuprot večitom rivalu, Partizan je pre gostovanja Zvezdi Meriidanbet imao 10 pobeda i osam poraza, pa je bio na deobi 9. mesta evroligaške tabele. Ubedljiv poraz doneo je crno-belima "pad" na 11. mesto, jer isti skor od 10 pobeda i 9 poraza ima i Monako, koji je poražen od Olimpijakosa. Takođe, po 10 pobeda i 8 poraza imaju i Valensija i Baskonija, a oni svoje mečeve tek treba da odigraju danas. Situacija na tabeli je takva, da će se prava pozicija srpskih timova potpuno definisati posle ostalih mečeva, u odnosu na rezultate, glavnih konkurenata.

Fenerbahče je ubedljivo savladao Makabi rezultatom 109:74 i tim iz Istanbula je na visokom 4. mestu, dok je Makabi peti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading