SFEROPULOS ZADOVOLJAN TRIJUMFOM U DERBIJU: Ova pobeda je POKLON navijačima, hvala im!

Autor:

Sport

04.01.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stručnog štaba crveno-belih oduševljen partijom svojih izabranika.

SFEROPULOS ZADOVOLJAN TRIJUMFOM U DERBIJU: Ova pobeda je POKLON navijačima, hvala im!

Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Meridianbet Janis Sferopulos nije krio oduševljenje, posle pobede njegovog tima u evroligaškom večitom derbiju.

Crveno-beli su savladali Partizan u 19. rundi najelitnijeg takmičenja, a grčki stručnjak je nakon meča izjavio:

- Hoću da čestitam igračima na ovoj pobedi, načinu kako su igrali, to je način u koji verujem da možemo da igramo, posebno defanzivno. Mislim da je bilo veoma važno da zadržimo najbolji napad Evrolige na 72 poena. Sa druge strane, ofanzivno smo imali dobar tok igre, dobar način. Jako je važno to što je šest igrača imalo dvocifren broj poena. Imali smo 21 asistenciju, a samo osam izgubljenih lopti. To je kvalitet koji smo pokazali u derbiju. Jako sam srećan kako smo prišli utakmici. Ova pobeda pripada svima. U drugom poluvremenu je Partizan pokušao da se vrati, da smanji razliku, ali mislim da smo kontrolisali igru. Važno je kako smo završili utakmicu i zato hoću da čestitam svojim igračima. Moramo da nastavimo, ne možemo da gledamo daleko, nego sledeći meč, a to je za manje od 48 sati i to protiv Cedevita Olimpije. Za kraj, hoću da se zahvalim svim navijačima na podršci, njihova podrška je bila neverovatna, snaga sa tribina jaka. Oni su bili naš šesti igrač, hoću da se zahvalim njima i drago mi je što smo im poklonili ovu pobedu - rekao je Sferopulos i dodao:

Republika

Foto: star sport

Miloš Teodosić i Janis Sferopulos

- Ekipa je bila vrlo koncentrisana, ponosan sam na svoje igrače. Naše prvo poluvreme bilo je jedno od najboljih. Drugo poluvreme bilo drugačije, ali smi uspeli da iskontrolišemo utakmicu.

Mrlju na blistav meč domaćih bacile su povrede Nikole Topića i Džoela Bolomboja.

- Ne znamo za sada, lekari će to proveriti, nadamo se da nije ništa ozbiljno, sada idu u bolnicu da provere sve. Znaćemo večeras ili sutra ujutru. Luka Mitrović neće igrati. Da li vi to skautirate za Cedevita Olimpiju? - nasmejao se grčki stručnjak.

Otkrio je potom da li mu je ovo najveća pobeda otkako je preuzeo Zvezdu Meridianbet:

- Pogledajte, kada gledamo važnost ove utakmice za celu organizaciju, onda mislim da da. Ako se sećate, kada sam došao, igrali smo sa FMP-om, pa sa Partizanom, imao sam samo tri dana sa timom, tada je bilo teško. Sada je značenje ove pobede takvo da jeste važna pobeda. Sam rezultat, imali smo važne pobede i protiv nekih drugih timova, protiv Fenera ovde i tamo. Bajern je takođe bio važan. Svaka pobeda ima smisao - kaže Sferopulos i nadovezuje se na igru u odbrani:

- Da, mislim da je način na koji smo igrali odbrambeno, a to je da nismo dopustili Partizanu da imaju kretnje lopte. Imali su malo asistencija. Za našu odbranu je to bilo važno. Neorganizovali smo njihov napad. Mislim da je to bilo važno. Oni su u drugom poluvremenu nalazili načine da budu bolji, ali kontrolisali smo meč i odigrali pametno na kraju. Svi igrači koji su učestvovali dali su maksimum. Znate, način na koji su igrali odbranu je bio važan, sa te strane je ovo bila jedna od naših najboljih defanzivnih utakmica. 

Pričao je i o napadačkoj igri:

- Mislim da imamo igrače koji imaju talenat, bilo je očigledno, videli smo da je Topić dobro otvorio meč, pa se povredio, Jago je imao svoju ulogu, a Teo je Teo, šta je radio za druge i pogađao... Neda je bio odličan ofanzivno. Svako ko je ušao, Rokas, Hanga... Tobi može da pogodi ofanzivno. Za mene je važno da budemo konzistentni kada je defanziva loša, nekada je jaka do granice faula. To nam nekada ne dopušta da radimo kako treba. To je jedino što treba da unapredimo. Kada igramo protiv takvih teških odbrana, koje hoće da igraju fizički čvrsto, treba da ostanemo mirni u ovakvom tipu utakmice. Kao što sam rekao, ja sam jako zadovoljan igračima, ovo je timska pobeda, nekada ne pričamo o indiviualnim partijama, ali ovoga puta je Gilespi odradio veliki posao. Zato smo ga doveli, on jako dobro brani, sa velikom energijom i može da završi dosta akcija, stigne do skokova, defanzivnih i ofanzivnih, doneće nam dosta energije - istakao je Janis Sferopulos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading