IGOKEA "POČIŠĆENA" U BEOGRADU! Zvezda Meridianbet SLAVILA SA ČAK 32 poena razlike!

Autor:

Sport

30.12.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ubedljivo su slavili nad Igokeom u 14. kolu regionalne lige rezultatom 80:48.

IGOKEA "POČIŠĆENA" U BEOGRADU! Zvezda Meridianbet SLAVILA SA ČAK 32 poena razlike!

Foto: Starsport

KK CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET - KK IGOKEA 80:48

(31:13, 16:16, 17:15, 16:4)
 

Crvena zvezda Meridianbet je manje-više pitanje pobednika rešila već u prvom kvartalu kada je stekla prednost od 18 poena koju do kraja susreta nije ispuštala. Nikola Topić je debitovao u crveno-belom dresu, a svaki njegov potez publika je ispratila aplauzima, posebno prvi pogodak koji je ujedno značio i prve poene na meču.

Druge dve četvrtine jesu bile u egalu, ali je svaki nalet tima iz Laktaša ekipa Janisa Sferopulosa lako odbila, "sa pola snage". Gilespi se istakao sa odličnim rampama, Davidovac je "odžepario" Igose i završio meč sa četiri ukradene lopte, dok su se u sastavu gostiju istakli dvocifreni Karmajkl i Nakić koji su zajedno postigli skoro polovinu poena Igokee.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Topić protiv Maria Nakića

U redovima crveno-belih još jednom je bio najefikasniji Majk Tobi koji nastavlja sa odličnim partijama u regionalnoj ligi.

Zvezda Meridianbet i dalje čvrsto drži prvu poziciju u regionalnoj ligi, dok Igokea mora da traži izlaz iz rezultatske i igračke krize, pošto joj je ovo peti uzastopni poraz i sa skorom 9-5 zauzima petu poziciju AdmiralBet ABA lige.

ČETVRTA ČETVRTINA

 

 

Četvrtina koja je prošla apsolutno u znaku Crvene zvezde Meridianbet. Gilespi je izmamio uzdahe navijača odličnim blokadama, a do ubedljive prednosti crveno-bele su predvodili razni igrači. Nikola Topić nije uspeo da pogodi za tri poena, iako je pet puta pokušao, ali jesu Davidovac i Tobi nakon čega je prednost domaćih dosegla i skoro 30 poena. Enormno mali broj poena su postigli gosti, pa su završili susret ubedljivim porazom.

TREĆA ČETVRTINA

Jago dos Santos obeležio je treći kvartal na susretu sa nekoliko lepih prodora, a Nedović je posle više pokušaja za tri poena konačno pogodio trojku. Razlika je uglavnom bila kao i sa poluvremena, ali je potom usledila serija gostiju od 7-0 predvođena Milosavljevićem, Jošilom i Boškovićem.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Nedović protiv Igokee

Nedović je bio u kontra ritmu tokom većeg dela treće četvrtine i Zvezda Meridianbet je na momente izgledala uspavano, ali Igokea to nije umela da iskoristi i prednost domaćina iznosi +20 posle ovog dela igre.

DRUGA ČETVRTINA

Drugi period meča počeo je u znaku gostujuće ekipe koja je serijom 7-0 učinila na trenutak da meč izgleda koliko-toliko uzbudljivo. Sferopulos je reagovao tajmautom, a potom je usledila rapsodija van linije 6,75 domaćih.

 

 

Jago dva puta, Hanga, Teodosić - to su igrači koji su pogađali trojke za crveno-bele u nizu. Na drugoj strani istakao se Karmajkl sa osam poena u ovom periodu, ukupno 11, ali je Igokea otišla na pauzu sa velikih -18.

PRVA ČETVRTINA

Crveno-beli su ušli u meč dosta dobro, a prvi se upisao u strelce Nikola Topić, koji se našao i u startnoj petorci. Držala se Igokea do 5-5, ali je onda usledila serija od 11-0 domaćina predvođenih Davidovcem, Gedraitisom i Nedovićem. Nakić je držao u igri goste mini-serijom od 5-0, ali je Zvezda Meridianbet ubrzo nastavila da "melje" protivnika i predvođena pomenutim igračima uz trojku Hange na isteku prve deonice otišla na pauzu sa +18.

 

 

POČELA JE UTAKMICA

PRE UTAKMICE:

17:35 - Ono što će sigurno najviše zanimati sve zvezdaše, jeste partija Nikole Topića koji će večeras debitovati nakon povratka iz Mege.

17:30 - Utakmica će početi za tačno pola sata.

UVOD:

Za košarkaše Crvene zvezde Meridianbet nema odmora. Posle bolnog poraza od Panatinaikosa u Evroligi, crveno-belima predstoji duel 14. runde AdmiralBet ABA lige na domaćem terenu sa Igokeom. Utakmica će se odigrati od 20.00 časova i biće to poslednji meč kluba sa Malog Kalemegdana u 2023. godini. 

 

 

O meču je govorio Janis Sferopulos.

– Zbog toga moramo da budemo spremni da odigramo dobru utakmicu, a naš protivnik će sigurno doći sa željom da se bori i pored činjenice da je bez nekoliko igrača. Za nas je od izuzetne važnosti da igramo našu igru, da budemo na terenu fokusirani i uradimo stvari koje su neophodne – istakao je grčki strateg. 

Kada je u pitanju gostujući tim, oni ovu sezonu igraju van svih očekivanja. Iako su trenutno u lošoj seriji od četiri poraza, tim iz Laktaša je i dalje konkurentan za sam vrh AdmiralBet ABA lige i nalazi se na istom skoru kao i Partizan, kog su ove sezone ranije savladali.

Trener Igokee i bivši strateg crveno-belih Vladimir Jovanović, u čistom superlativu govorio je o crveno-belima.

- Za kraj ove kalendarske godine gostujemo ekipi Crvene zvezde, evroligaškoj ekipi sigurno najboljem timu u AdmiralBet ABA ligi. Izlišno je govoriti koliko su oni dobri individualno i timski, jedan pravi evroligaš i najteža moguća utakmica u ovom trenutku za nas. Mi imamo određenih kadrovskih problema, faliće nam dosta igrača iz nekog prethodnog perioda, ali na nama je da jednostavno promenimo stil igre i da neki mladi igrači dobiju veći prostor i veću šansu što i jeste ideja i put kojim ćemo da idemo dalje. Trudićemo se da odigramo najbolje što možemo, prezentujemo se u najboljem svetlu. Za kraj kalendarske godine odigraćemo najbolje što možemo i pored svih kadrovskih problema, rekao je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading