OTIŠAO IZ KLUBA, PA MU PRESUDIO DVA DANA KASNIJE! FMP se provukao u Novom Mestu!

Autor:

Sport

29.12.2023

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je neizvesno do samog kraja.

OTIŠAO IZ KLUBA, PA MU PRESUDIO DVA DANA KASNIJE! FMP se provukao u Novom Mestu!

Foto: Starsport

FMP se iz uvek neugodne fiskulturne dvorane Leon Štukelj vraća sa herojski izvojevanom pobedom. Derbi donjeg doma Jadranske lige pripao je Panterima koji su posle dodatnih pet minuta i ozbiljne drame u Novom Mestu bili na ivici provalije, ali su se zahvaljujući igraču koji je pre samo dva dana pristigao iz Krke Maticu Rebecu podigli, uzvratili udarac i ostvarili važnu pobedu za ulazak u nešto mirniji period sezone - 89:87 (17:18, 21:16, 15:27, 28:20, 8:6).

Strašno važnu pobedu uzeli su košarkaši Stevana Mijovića i polako isplivavaju na površinu nakon prilično slabog ulaska u sezonu, daleko ispod svih očekivanja. Lutalo se sa pojačanjima, radile doselekcije, ali izgleda da je klub sada našao dobitnu kombinaciju. Svoj drugi debi za FMP upisao je i Ognjen Kuzmić koji je za 12 minuta zabeležio učinak od dva poena, šest skokova i jedne asistencije.

Republika

Foto: Starsport

Ognjen Kuzmić

Heroji pobede tima iz Železnika bili su, pored Rebeca, Bojan Subotić i Vojislav Stojanović koji su imali ključne role u prelomnim trenucima duela. Prvi od dvojice je čak zabeležio i dabl-dabl učinak sa 17 poena i 11 skokova, dok je Stojanović sa 21 poenom bio najefikasniji akter utakmice. 

U redovima domaćih istakao se Jan Špan kome je malo falilo da 17-im poenom odvede utakmicu i u drugi produžetak, ali je ostao zamalo kratak na ziceru u poslednjim trenucima duela.

Dok su se Krkini igrači žalili, Matic Rebec dobio je zagrljaje od članova uprave i stručnog štaba, a, kako i ne bi, kada je u drugom poluvremenu iskočio i ubacio 15 poena, od čega poslednja dva na meču i uz podeljene četiri asistencije presudio svom bivšem klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading