BORIŠA PONOVO O ŽIVOTNOJ DRAMI U MANILI: Simanić otkrio kako je PODIGAO SAIGRAČE na Mundobasketu!

Autor: M. M.

Sport

03.12.2023

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš otvorio dušu.

BORIŠA PONOVO O ŽIVOTNOJ DRAMI U MANILI: Simanić otkrio kako je PODIGAO SAIGRAČE na Mundobasketu!

Foto: star sport

Srpski košarkaš Boriša Simanić preživeo je pravu dramu na Mundobasketu nedavno u Manili, pošto je nakon jednog duela na meču sa Južnim Sudanom ostao bez bubrega.

Sada je ponovo govorio o detaljima njegove nesreće koja je potresla čitavu Srbiju.

- Odlično sam. Prošlo je već ravno tri meseca, i osećam se super. I dalje nisam krenuo da treniram, ali nadam se da ću uskoro. Ne postoje terapije. Bubreg je odstranjen, terapija nema. Samo preostaje vreme da drugi bubreg preuzme funkciju ovog kojeg nema, i kada se to desi, moći ću da treniram - rekao je Boriša Simanić za "telegraf.rs".

 

Bivši je košarkaš i do kraja života veliki navijač Crvene zvezde.

- Kad ja dođem na utakmicu, igraju dobro. Ja sam veliki navijač Zvezde, i cela moja porodica, od rođenja navijamo za Zvezdu. Vrlo rado dolazim na utakmice, drago mi je da vidim bivše saigrače. Mislim da nam treba kontinuitet pobeda, i sve će biti uredu. U ABA ligi smo prilično dobri. To je mislim uvek i bio prioritet, da budemo prvi u ABA ligi. A za Evroligu, velika je konkurencija... Odlične su ekipe, i nezahvalno je sad tražiti neke ogromne rezultate - dodaje.

Potom se osvrnuo na SP na kojem je Srbija izgubila u finalu.

- Ja sam većinu utakmica pratio iz bolnice, pa nisam baš doživeo to sa terena, ali svestan sam i velika je čast igrati za reprezentaciju - rekao je Boriša čija je povreda na kraju ojačala tim:

- Sigurno da je pomoglo. U prvom trenutku im je odmoglo, jer su stvarno brinuli i tih prvih dana, gde se ja nisam ni javljao, gde je doktor njima i tražio krv... Oni nisu spavali čitavu noć, pa su izgubili od Italije, malo su potonuli. Onda je došao trenutak kada sam ja bio malo bolje, uzeo sam telefon, poslao im poruku, i onda su se oni digli.

Govorio je o povratku na teren.

- Još uvek ne znam, jer je to individualno do osobe, kada će bubreg da preuzme čitavu funkciju, pa onda idu testiranja, kako reaguje na napor, pa ako to sve bude uredu... Eto, nadam se za nekih 15 do mesec dana - rekao je igrač Saragose.

Simanić je na kraju imao jaku poruku za sve.

- Samo da daju sve od sebe, i da ne odustaju. Požrtvovanje, i rezultati moraju doći - zaključio je Boriša Simanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading