KOŠARKA SRPSKI NACIONALNI SPORT! Idite putem Danilovića, Bodiroge i Paspalja

Autor:

Sport

29.11.2023

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj dečaka i devojčica trenira košarku u Tamišu, rekao je predsednik kluba

KOŠARKA SRPSKI NACIONALNI SPORT! Idite putem Danilovića, Bodiroge i Paspalja

Foto: Privatna arhiva

Često možemo čuti da je košarka srpski nacionalni sport. Terene za basket imate širom naše zemlje i većina dece se u nekom trenutku oproba u ovom sportu, na ovaj ili onaj način. Košarka je popularna i u Pančevu, gde imamo Košarkaški klub Tamiš Pančevo. Predsednik ove ekipe Darko Jovičić istakao je da veliki broj dece prođe kroz njihovu školu košarke.

- Veliki broj dečaka i devojčica trenira košarku. Takođe, imamo i mešanu grupu, ali ona je za one najmlađe gde se deca prvi put upoznaju sa loptom. Najmlađa grupa je od šest godina pa naviše, mada mogu i mlađi - rekao je Jovičić.

On je istakao da je deci potrebna samo oprema kako bi se bavili ovom sportom.

- Da bi neko dete treniralo košarku potreban je samo šorc i majica, kao i za fizičko. Mi im obezbeđujemo lopte i sve što je potrebno. Uglavnom su treninzi tri puta nedeljno, ali može da buide više u zavisnosti koja su grupa. Moramo da naglasimo da su svi naši treneri licencirani i da dobro znaju da rade s decom. Osnovno je da imaju dobar odnos s najmlađima, a onda dolazi i sve ostalo - rekao je Jovičić, a zatim je dodao: 

- Ako gledamo šta je sport postao sada, smatram da najviše ljubavi prema košarci ima u ovim početnim godinama. Kada deca uživaju igrajući i to im nije obaveza.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading