CRNO I CRVENO BELA BOLNICA! Evroligaše UNIŠTAVAJU POVREDE!

Autor:

Sport

21.11.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paklen ritam utakmica uzima danak.

CRNO I CRVENO BELA BOLNICA! Evroligaše UNIŠTAVAJU POVREDE!

Foto: Shutterstock

KK Partizan i KK Crvena zvezda Meridianbet ušli su u sezonu sa najvećim mogućim ambicijama. Pominjao se fajnal-for Evrolige, najbolji timovi u istoriji, a rezultati su za sada na nivou proseka.

Republika

Foto: Starsport

Pi Džej Doužer

 

Partizan u Evroligi zauzima poziciju 11, sa četiri pobede i pet poraza, dok u AdmiralBet ABA ligi igraju očajno i već imaju tri poraza iz devet utakmica, te se nalaze na petom mestu.

Izabranici Željka Obradovića izgubili su više utakmica do novembra u regionalnom takmičenju, nego za čitavu prošlu sezonu!

Crvena zvezda Meridianbet se u Evroligi nalazi na mestu 14, a izabranici Janisa Sferopulosa za razliku od večitog rivala odlično guraju na Jadranu.

Republika

Foto: star sport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet

 

Crveno-beli imaju jedan jedini poraz (od Partizana) i suvereno su prvi u AdmiralBet ABA ligi.

Situacija ze beogradske evroligaše nije drastična. Jedna pobeda deli timove u najboljem evropskom takmičenju između pozicija 5 i 16, tako da je još rano sumirati utiske i praviti analize.

Ono što može da zabrine je zdravstveni bilten i kod jednih i kod drugih.

Ritam je "nenormalan", igraju se dupla kola, regionalni šampionat, ekipe su više u avionu nego na treningu, vreme za oporavak je minimalno, a to utiče na veliki broj povreda.

Kod Zvezde Meridianbet povređeni su Branko Lazić, Adam Hanga, Šabaz Nejpir. Nemanja Nedović je rekovalescent, ali on je propustio dve nedelje. Jago dos Santos je rovit, a ono što može da zabrine je da je motor ekipe Miloš Teodosić u godinama, a nema kad da odmori.

Republika

Foto: star sport

Šabaz Nejpir

 

Ni u Partizanu nije bolja situacija. Kapiten i najbolji igrač ekipe Kevin Panter povređen je već duži vremenski period, a najnovija loša vest je lom nosa Alekse Avramovića u porazu od Cedevita Olimpije. Još uvek nije poznato koliko će reprezentativac Srbije odsustvovati.

Republika

Foto: printskrin

Aleksa Avramović

 

Mateuš Ponitka je tek oporavljen, a i Alen Smailagić cele sezone muči muku sa raznim pehovima. Ognjen Jaramaz takođe je propustio nekoliko utakmica.

Nešto će morati da se menja. Evroliga pokušava da se ugleda na NBA, ali 75 posto utakmica preko bare igra se bez takmičarskog naboja, a poznato je da najveće zvezde odmaraju u toku sezone.

Svaka utakmica Evrolige je bitna, mnogo je više "na kocki", a to utiče na zdravlje igrača.

U interesu svih ljubitelja košarke je što veći broj dobrih utakmica, ali takođe svi žele da gledaju timove u punim sastavima.

Povrede su sastavni deo sporta, ali ovo su preveliki napori za sve.

Pitanje više nije da li će se neko povrediti, već u kom trenutku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading