ŠTA OVO ZNAČI ZA VEČITE!? TIM iz Dubaija u AdmiralBet ABA i Evrolligi NIJE PROBA nego REALNOST!

Autor:

Sport

21.11.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reči koje su naterale sve navijače Partizana i Crvene zvezde Meridianbet da se zapitaju.

ŠTA OVO ZNAČI ZA VEČITE!? TIM iz Dubaija u AdmiralBet ABA i Evrolligi NIJE PROBA nego REALNOST!

Foto: Starsport

Predstavnik Ujedinjenih Arapskih Emirata, klub iz Dubaija akademija Falkons, će prvi put u istoriji zaigrati neko evropsko prvenstvo i to u AdmiralBet ABA ligi.

Regionalno takmičenje će ove godine biti jače za tim sa Bliskog istoka, a sportski direktor ABA lige Milija Vojinović je za "MozzartSport" govorio kako koliko mu je drago što je došlo do toga.

- Što se tiče očekivanja, ona su uvek najveća moguća. Samo takmičenje juniora je zamišljeno kao idealna platforma da se na delu vide najbolji mladi igrači iz regiona, da ekipe dobiju jače utakmice nego što to imaju u domaćim šampionatima i da vide gde se nalaze u odnosu na konkurenciju u regionu. A, sve to će sigurno pomoći njihovom bržem razvoju. U isto vreme, siguran sam da će publika uživati u veoma zanimljivim i interesantnim utakmicama.

Republika

Foto: KSS

Milija Vojinović

 

 Što se tiče Dubaija, njihovo učešće je plod razgovora koje smo imali tokom minulog leta, a koje je praktično inicirala njihova želje da se priključe ABA ligi. Prvi konkretan plod tih razgovora bila je ideja, a potom jedinstvena odluka klubova, vlasnika ABA liga, da se Dubaiju dodeli specijalna pozivnica koju je on prihvatio i tako se već sada praktično postao naš partner i deo regionalne košarke - rekao je Vojinović.

Otkrio je prvi čovek regionalne košarke da li će novi klub učestvovati u Evroligi.

- Želja Dubaija da se priključi evropskoj košarci, pa samim tim i ABA ligi postoji već neko duže vreme. Konkretni razgovori na tu temu su se praktično intenzivirali tokom prošlogodišnjeg fajnal fora u Kaunasu na kome se Dubai pojavio kao jedan od potencijalnih učesnika Evrolige već od sezone 2024/25. Od tada smo u stalnoj i redovnoj komunikaciji, iz koje je, kao što vidite, već proizašlo njihovo učešće na predstojećem juniorskom turniru. Sam taj korak, koji sigurno nije mali, jasno govori da imamo otvorenu i veoma kvalitetnu saradnju i da tražimo načine kako da je još više produbimo. Naravno, sve vreme insistirajući na partnerskom i višegodišnjem sportsko - poslovno modelu. Dakle, to sigurno nije na jednu godinu, već kao višegodišnji projekat - zaključio je Milija Vojinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading