VEČITA DOMINACIJA NA DOMAĆI POGON: Svetislav Pešić TRLJA RUKE!

Autor:

Sport

06.11.2023

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarka u današnje vreme ne može da se igra bez pomoći kvalitetnih stranaca, ali...

VEČITA DOMINACIJA NA DOMAĆI POGON: Svetislav Pešić TRLJA RUKE!

Foto: Starsport

derbi

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Meridianbet ostvarili su pobede u prethodnom kolu AdmiralBet ABA lige, ali ono što raduje više od istih su partije "domaćih" košarkaša.

Srbija je zemlja koja je bila i ostala rasadnik talenata kada je "kraljica igara" u pitanju, ali je neretko slučaj da najveći biseri naše košarke odu van granica zemlje u potrazi za srećom.

Primera je "mali milion", neki uspeju da naprave zavidne karijere, dok se drugi utope u masi vršnjaka koji imaju istu misiju.

Partizan i Zvezda Meridianbet su pod pritiskom rezultata, a u takvom okruženju jako je teško da se pusti mlad i talentovan igrač da dobije minute i izgradi se na pravi način. 

Ovo je jedan od osnovnih razloga što večiti kupuju strance koji donose instant doprinos, a jeftiniji su od domaćih "proverenih" košarkaša.

Međutim, situacija ove sezone nije takva da samo stranci igraju glavnu ulogu u našim najvećim klubovima, naprotiv.

Čini se da od početka sezone i u Partizanu i u Zvezdi Meridianbet domaći igrači imaju ulogu lidera i najzaslužniji su za pobede.

PARTIZAN

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

 

Partizan je savlado Split na Gripama, a desilo se nešto što dugo nije viđeno.

Šestorica najefikasnijih u redovima crno-belih bili su srpski košarkaši. Uroš Trifunović postigao je 13 poena, devet je imao Tristan Vukčević, osam je upisao Balša Koprivica, a po sedam Danilo Anđušić i Ognjen Jaramaz. Aleksa Avramović meč u Hrvatskoj završio je sa šest poena, koliko su imali i Amerikanci Doužer i Kaminski.

Aleksa Avramović koji je i reprezentativac Srbije se ove godine nametnuo kao istinski vođa ove generacije Partizana, a koliko srčano igra za klub pokazao je i u večitom derbiju koji je rešio svojom fenomenalnom partijom.

Čini se da Željko Obradović želi da što više prostora da svojim sunarodnicima, a to mu se za sada isplaćuje. Ono što grobare može da raduje su i partije Tristana Vukčevića, koji je u meču Evrolige protiv Baskonije pokzao svoj raskošni napadački arsenal.

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet

 

Crvena zvezda Meridianbet godinama se oslanjala na domaće snage, a tako je slučaj i ove, iako je dovedeno dosta kvalitetnih stranih pojačanja.

Miloš Teodosić je dirigent tima Janisa Sferopulosa, a koliko voli klub za koji trenutno nastupa pokazuje iz utakmice u utakmicu. Baca se Teo po parketu kao da ima 20 godina, trudi se u odbrani i dokazuje da je došao da osvoji trofeje.

Nemanja Nedović bio je povređen, a čim se vratio na teren dao je nemerljiv doprinos u pobedi protiv Budućnosti.

Ne sme se zaboraviti ni Luka Mitrović koji je konstantno jedan od najboljih igrača crveno-belih. 

Tu je i rekorder po broju nastupa Branko Lazić koji ove godine ima problema sa povredama, a upravo to predstavlja veliki nedostatak.

Košarka u današnje vreme ne može da se igra bez stranaca(Amerikanaca) i to je realnost, ali raduju partije domaćih košarkaša.

Navijači oba kluba vole da gledaju pobede svog tima, ali vole da vide i kada njihovi sunaroidnici igraju bitnu ulogu u njima.

Čini se da su večiti našli odgovarajući balans, a ovo može da raduje i selektora reprezentacije Srbije Svetislava Pešića koji sigurno gleda i zadovoljno trlja ruke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading