BRUTALNOM PARTIJOM DO MVP TITULE! Hrvat ispisao ISTORIJU AdmiralBet ABA lige!

Autor:

Sport

18.11.2023

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Zadra Luka Božić imenovan je za najkorisnijeg igrača osmog kola na Jadranu.

BRUTALNOM PARTIJOM DO MVP TITULE! Hrvat ispisao ISTORIJU AdmiralBet ABA lige!

Foto: Starsport

Ekipa Zadra pobedila je Split na Gripama (82:75), a najbolji igrač ove ekipe Luka Božić odigrao je neverovatnu partiju kojom je ispisao istoriju AdmiralBet ABA lige.

Hrvatski košarkaš je upisao 28 poena, 14 skokova i 10 asistencije i tako postao tek treći igrač u istoriji ABA lige koji je stigao do tripl-dabla.

Pre Božića, to je pošlo za rukom samo Česteru Mejsonu, nekadašnjoj uzdanici Širokog, koji je 2009. godine ostvario 12 poena, 11 skokova i 10 asistencija, kao i bivšem članu Bosne, Feliksu Kojadinoviću, koji je 2010. godine upisao 12 poena, 10 skokova i 12 asistencija. Kada se uporedi sa ovim tripl-dablovima, Božićev indeks bio je ubedljivo najkorisniji.

Podsetimo, prošle godine je Božić odneo MVP nagradu u AdmiralBet ABA ligi, a ove sezone bi to mogao da ponovi, pošto beleži impresivne brojke u dosadašnjih osam odigranih rundi.

Lukine prosečne cifre iznose 25 poena, 8,6 skokova i 5,4 asistencije po utakmici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading