SFEROPULOS ZADOVOLJAN, ALI BRINE ZBOG HANGE: Naša najbolja napadačka partija, odbrana mora bolje! Adam ide na magnentu rezonancu!

Autor:

Sport

05.11.2023

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Meridianbet govorio je nakon pobede protiv Budućnosti.

SFEROPULOS ZADOVOLJAN, ALI BRINE ZBOG HANGE: Naša najbolja napadačka partija, odbrana mora bolje! Adam ide na magnentu rezonancu!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Budućnost u derbiju šestog kola AdmiralBet ABA lige rezultatom 95:86, a trener Janis Sferopulos bio je zadovoljan.

Ipak, grčki stručnjak tvrdi da njegovi izabranici mogu još bolje.

- Čestitam igračima na pobedi. Moramo da igramo bolje i da budemo konzistentniji. Ovo je bila jedna od naših najboljih napadačkih utakmica, dali smo 95 poena, delili smo loptu, imali smo 71% za dva, 50% za tri, 89% sa bacanja i 23 asistencije. Defanzivno nismo srećni. Moramo to da popravimo. Dopuštamo neke lake poene koji su jeftini i koji nas koštaju. Isto tako, tu moramo da napredujemo. Kada smo poveli sa 17 poena, kao da smo stopirali sa igranjem dobre košarke. Imali smo tri otvorena šuta bez odbrane i promašili ih, dopustili rivalu da se vrati u igru. Moramo da vidimo kako da igramo kada igramo tako i promašujemo lej-apove, otvorene šuteve. Srećni smo zbog pobede, ali znamo da možemo da igramo bolje - rekao je Sferopulos.

Navijače crveno-belih zabrinula je povreda Adama Hange.

- Sećate se da je Adam imao udarac u koleno u jednom od prošlih mečeva u Evroligi i zbog toga je bio van terena. Imao je iritaciju tokom igre, proveriće ga doktori, uradiće magnetnu rezonancu sutra i znaće se više toga. Ne znam zbog čega oseća iritaciju - kaže trener crveno-belih.

U tim se posle povrede vratio Nedović i pružio sjajnu partiju.

- Srećan sam i zbog Nedovića, on je važan za nas, radio je sve vreme da bi se vratio i bio onakav kakav je bio danas. Mnogo nam je pomagao.Ovo nije psihološki, ovo je mentalitet. Treba znati kako igrati 40 minuta. Nemamo psihološki problem - dodaje Grk. 

Najbolji akter meča bio je Majk Tobi sa 23 poena.

- Srećan sam zbog Majka, znamo da ima talenta, dugačak je, može da igra odbranu. Ovo je bio njegov prvi dobar meč od kako sam ovde, očekujem isti napor od njega, možda ne mora da da 23 poena, ali želimo da bude aktivan sve vreme. To je mentalitet i značenje tima. Jedno veče jedan igrač može da igra dobro, drugo veče neko drugi. Svi su bitni za ovaj tim. Očekujem da svi daju maksimum svaki put kada su na terenu - poručuje.

Šabaz Nejpir, takođe, je pružio odličnu partiju.

- Mislim da je pozitivno kako je Šabaz prišao meču večeras i srećan sam što pomaže timu uvek sa svojim nastupima, ne samo poenterski, nego igrajući za ostale. Verujem da će se poboljšavati svakog dana, on je igrač koji može da da dodatni puš ekipi. Naći će još više samopouzdanja, danas je odigrao veoma dobru utakmicu - zaključuje Sferopulos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading