NISAM MOGAO DOSTOJANSTVENO DA SAHRANIM OCA: Ispovest Vlade Divca koja slama srca

Autor:

Sport

24.10.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo mi je najgore kada mi je otac poginuo, pa i neprijateljima se dopusti da sahrane svoje, kazao je bivši košarkaš.

NISAM MOGAO DOSTOJANSTVENO DA SAHRANIM OCA: Ispovest Vlade Divca koja slama srca

Foto: Srpski telegraf

Vlade Divac jedan je od srpskih košarkaša koji je ostavio najveći trag u NBA ligi i jedan od stubova naše reprezentacije tokom devedesetih godina. Osim na košarkaškom terenu, proslavljeni centar vodio je često svoje ratove i van parketa, pa je neretko bio veoma kritički nastrojen prema javnosti i društvu u svetu, a pogotovo u Srbiji.

Međutim, Divac je ovaj put otišao korak dalje i otkrio šta mu sve leži na duši a tiče se privatnih trauma kroz koje je prolazio. Pravo u centar, Vlade je udario na javnost prisećajući se kroz šta je prolazio kada mu je preminuo otac.

- Bilo mi je najgore kada mi je otac poginuo, što ja u tom trenutku nisam znao, kada sam došao u bolnicu a doktorka mi sa vrata, čim me ugledala, kaže: "Vaš otac je preminuo." Nije bilo ni "sedite". A onda, pred sahranu, zamolim ljude u pogrebnom da mi otvore kovčeg, da se pozdravim poslednji put sa mrtvim ocem, kada ugledam ženu (ona misli da je novinarka) sa foto-aparatom koja hoće da slika. Znate da se i neprijateljima dopusti da sahrane svoje, a meni u mojoj zemlji ni to nisu dali da dostojanstveno uradim, a da ne zarade na meni - počeo je Divac ispovest za Nedeljnik, pa nastavio:

Prošlo je nedelju dana i još sam bio u šoku šta se desilo i skrhan bolom, majka mi je još bila u bolnici, vraćao sam se iz Prijepolja i brže sam vozio, kada me je zaustavio policajac, dečko od tridesetak godina. Ja mu kažem, ponudim da platim kaznu, a on me natera da ostavim kola i da peške hodam nekoliko kilometara, gde sam sačekao prijatelja da dođe po mene.

Igrom slučaja, njima su se sudbine opet spojile.

Prođe šest meseci i taj dečko dođe sa bolesnom majkom, da me moli da joj pomognem jer ima leukemiju, pa su čuli da sam pomogao već nekoliko ljudi. Ja vidim poznat mi je, ali ne mogu da se setim odakle, dok mi njegova majka nije rekla da je policajac. Ubrzo mi je pukao i žuč, od sve gorčine koja se bila nakupila u meni. Tada sam shvatio da služim za dve stvari - da me prikazuju kad dolaze državnici iz sveta, jer nemamo mnogo poznatih i priznatih svetskih faca, i kada im treba pomoć - rekao je između ostalog Divac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading