ŽELJKO OBRADOVIĆ NEUTEŠAN: Propustili smo VELIKU ŠANSU!

Autor:

Sport

20.10.2023

00:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije zadovoljan odlukama u produžetku.

ŽELJKO OBRADOVIĆ NEUTEŠAN: Propustili smo VELIKU ŠANSU!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana doživeli su poraz nakon produžetka protiv Olimpijakosa (98:94) u meču četvrtog kola Evrolige.

Trener crno-belih nije bio zadovoljan odlukama svog tima u završnici.

- Ako igrate produžetak, a igrate utakmicu kao mi večeras, naravno da ćete misliti da imate mogućnost da pobedimo... Mislim da smo propustili veliku šansu da pobedimo ovde. Čestitam Olimpijakosu. Prvo poluvreme je bilo problem, tu smo imali dosta izgubljenih lopti, a i Olimpijakos je imao mnogo skokova. Iako smo imali dobar rezultat, gubili smo samo šest poena. Tako da... Srećan sam zbog reakcije svog tima u drugom poluvremenu, samo, recimo da neke odluke koje smo uzeli, bile su loše i zato mislim da smo izgubili utakmicu. Druga tačka utakmice jeste da smo igrlai bez oba centra, bez Kaminskog i Smailagića, dosta minuta. To je bio najveći problem za nas - rekao je Obradović, pa se osvrnuo na probleme na poziciji pet.

- Dosta krucijalnih momenata je odlučilo utakmicu, ako igrate dobro i imate dva centra koja imaju odčine utakmice, a oni izađu zbog faulova... Ako pogledate statistiku, igrali su zajedno 32 minuta. Igrali smo osam minuta bez visokog čoveka i pet minuta u produžetku, znači 13 minuta smo bili bez velikog čoveka. To je u košarci život - rekao je Žoc.

Prvo poluvreme koštalo je "parni valjak" pobede.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

- Objasnio sam šta je prema mom mišljenju problem u prvom poluvremenu. Dali su im lake poene u tranzicji posle grešaka u napadu i iskoristili su dosta šansi posle skokova u napadu, sve je tu. Zbog toga su postigli toliki broj poena, a zašto su postigli samo 10 u 3/4, kontrolisali smo sve. Bilo je drugačije. Košarkaška utakmica je dosta stvari, ako kontrolišete defanzivu, imaćete dobar napad. To je poenta, promenili smo u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno - zaključio je Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading