HRVATI I SLOVENAC KUJU ZAVERU PROTIV SRBA: Udruženo udarili na Partizan i Crvenu zvezdu Meridianbet

Autor:

Sport

17.10.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To što oni rade je nezamislivo u Evropskoj uniji, tvrdi predsednik KS Slovenije.

HRVATI I SLOVENAC KUJU ZAVERU PROTIV SRBA: Udruženo udarili na Partizan i Crvenu zvezdu Meridianbet

Foto: Starsport

Srpski klubovi haraju Jadranom i taj uspeh Hrvati i Slovenci ne mogu da im oproste. Partizan i Crvena zvezda Meridianbet godinama dominiraju u odnosu na ostale ekipe u AdmiralBet ABA ligi, ali umesto da se zapitaju šta to Srbi rade dobro i to primene, komšije su udarile po našim klubovima, ali i celoj zemlji Srbiji.

Naime, hrvatski Večernji list pozvao je Slovenca Mateja Erjaveca, predsednika Košarkaškog saveza Slovenije, da tumači zašto su večiti rivali toliko dominantni. Zajedno su došli do zaključka da je to zbog većih budžeta, ali ne novcem od prodaje karata.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

- Razlika je u finansijama. Zbog države i državnih sponzora, oba kluba mogu sebi da priušte igrače poput Kaminskog, Pantera, Tobija. Sa tim ne možete da se takmičite. Bila bi stvar od velikog interesa za Savez kada bi država Slovenija stala iza nekoga jer bismo imali jak klub, više reprezentativaca i mladi igrači onda ne bi odlazili. Ali, to je nezamislivo! Ne samo u Sloveniji, već i u celoj Evropskoj uniji je nezamislivo da država finansira klubove kao što to čini Srbija. To nije dozvoljeno - rekao je Erjavec.

On je u istom tonu pomenuo i nedavne duele srpskih i slovenačkih ekipa na Jadranu u kojima su Partizan i Zvezda Meridianbet razbili Krku i Cedevita Olimpiju.

- Užasno je što su se utakmice igrale u istom kolu. Bili su to crni dani za slovenačku košarku, jer smo na delu videli kolika je razlika između slovenačke i srpske klupske košarke - dodao je Slovenac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Realno

17.10.2023 11:26

Ne znam samo sta nije tacno rekao...Srbi vole kosarku i drzava ulaze, a da li je to dozvoljeno koga zabole. Verujem da giganti posluju cisto finansijski, narocito klubovi iz Turske