ŠAMPION GAZIO ČAČANE, PA SPAŠAVAO POBEDU! Zvezda Meridianbet ZAPRETILA Obradoviću! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.10.2023

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Borac u Čačku rezultatom 87:93 (20:24, 15:19, 20:22, 32:28) u trećem kolu AdmiralBet ABA lige.

ŠAMPION GAZIO ČAČANE, PA SPAŠAVAO POBEDU! Zvezda Meridianbet ZAPRETILA Obradoviću! (VIDEO)

Foto: Admiralbet ABA liga/KK Borac/Duško Radišić

Sjajnu uvertiru napravio je šampion Srbije, uoči duplog kola u Evroligi i mečeva koji ih čekaju protiv Monaka u Štark areni, odnosno, Virtusa u Bolonji, zabeleživši treći vezani trijumf u regionalnom takmičenju.

Sve do finiša meča, nijednog trenutka pobeda Zvezde Meridianbet nije dolazila u pitanje, koja je duel otvorila furioznom serijom 0:7. Uzvratio je Borac posle tajm-auta i sa šest uzastopnih koševa uhvatio priključak. Ipak, služio je šut beogradske crveno-bele u ovom meču, koji su do prve male pauze trojkama Teodosića i Gedraitisa ponovo se rezultatski “odlepili” (24:20).

BORAC - CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET 87:93 (20:24, 15:19, 20:22, 32:28)

Dvorana: Borca.

Sudije: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Ernad Karović.

BORAC: Rebrača 8, Segu 23, Birts 18, Radović, Tomašević 8, Talić, Frenklin 11, Uskoković 7, Todorović, Čarapić 10, Manojlović, Šalić 2.

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET: Teodosić 10, Hanga 3, Davidovac 4, Mitrović 2, Simonović 8, Nejpir 18, Tobi 2, Bolomboj 10, Ilić 2, Nedović 13, Gidraitis 16, Dos Santos 5.

 

Standings provided by Sofascore

 

Izabranici Duška Ivanovića su u drugom kvartalu prelomili utakmicu u svoju korist. Sevale su trojke Šabaza Nejpira (dve vezane), potom i poeni Bolomboja sa slobodnih bacanja, te se tim s Malog Kalemegdana eskpresno odlepio na 12 koševa prednosti (38:26). Ubacila je Zvezda Meridianbet sedam trojki iz 18 pokušaja, što je bilo presudno da dođu do značajne zalihe.

 

 

Uspeli su Čačani da se konsoliduju, pa su na veliki odmor otišli sa “samo” osam poena zaostatka (35:43), što je po viđenom, bilo sasvim podnošljivo.

U nastavku su domaći navijači mislii da će Borac uspeti da se bar malo vrati, ali je Zvezda Meridianbet odbila svaki iole ozbilji napad i trojkom Gedraitisa ostvarila maksimalih +13 (53:40), koje je održavala do kraja utakmice.

Sve što su domaći uspeli da urade, bilo je smanjenje na sedam koševa minusa (61:68) u poslednjoj deonici, ali je šampion Srbije odbio i taj napad, tačnije je Nedovićeva trojka srušila sve snove Borca da može do senzacije.

Republika

Foto: Admiralbet ABA liga/KK Borac/Duško Radišić

 

Prišli su Čačani s pet vezanih poena Bojana Tomaševića i na -5 (66:71), da bi crveno-beli posle tajm-auta Ivanovića odgovorili trojkom Nejpira, a potom i poenima Gedraitisa, nakon fantastičnog dodavanja Teodosića, vrativši se na osam koševa viška (68:76).

Kada je Šabaz Nejpir pogodio još jednu, za novo dvocifreno vođstvo (71:81), bilo je jasno da domaćinu više rezultatskog povratka nema.

Ovim trijumfom crveno-beli su na najlepši način najavili dolazak Monaka, kojeg s klupe predvodi bivši trener i legendarni as Zvezde Meridianbet Saša Obradović. Sigurno da mu posle ovakvog izdanja Beograđana neće biti svejedno, pred dolazak u “pakao” Arene.

Čak petorica košarkaša tima s Malog Kalemegdana su dvocifreni završili utakmicu. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šabaz Nejpir, Amerikanac je postigao 18 poena, uz četiri trojke iz osam pokušaja. Ispratio ga je Rokas Gedraitis, koji je dao dva koša manje, dok je Nedović bio sjajan s 13 poena. Po 10 koševa postigli su Miloš Teodosić (uz osam asistencija) i Džoel Bolomboj.

Kod domaćina, briljirao je Ronaldo Segu i bio najefikasniji akter meča s 23 postignuta poena, Birts je dao 18, Frenklin 11, a Čarapić 10 koševa.

TOK UTAKMICE:

Kraj utakmice - Crvena zvezda Meridianbet je pobedila Borac u Čačku rezultatom 93:87.

Četvrta četvrtina

Novi precizan šut Birtsa u poslednjem minutu utakmice, uneo je novu dramu, jer su se Čačani približili na 87:91. Tražio je tajm-aut Ivanović, posle kojeg su crveno-beli preko Davidovca rešili sve dileme.

Još jedna trojka bivšeg igrača Olimpije Milano, definitivno je označila da će crveno-beli i posle gostovanja kraj Morave zadržati maksimalan učinak u AdmiralBet ABA ligi.

Posle toga je magija Teodosića izašla na videlo, pa je njegovom sjajnom asistencijom Šabaz Nejpir novom trojkom vratio crveno-belima šest poena prednosti. Brzom serijom i koševima Bolomboja, Zvezda Meridianbet je ekspresno vratila +10 (68:78).

Razigrao se Borac u poslednjoj deonici i poenima Frenklina i Birtsa, a potom i vezanim Bojana Tomaševića prišao samo na minus 5 (66:71), što je Ivanovića nateralo da zatraži tajm-aut.

Odgovornost je tada preuzeo Nemanja Nedović i novom trojkom vratio Zvezdi Meridianbet dvocifreno vođstvo (61:71).

Treća četvrtina:
 

 

Zvezda Meridianbet je u trećem periodu još više pojačala efikasnost, pa su veoma brzo preko raspoloženog Gedraitisa i njegove nove trojke otišli na maksimalnih 13 poena prednosti (53:40).

Zvezda Meridianbet je u trećem periodu još više pojačala efikasnost, pa su veoma brzo preko raspoloženog Gedraitisa i njegove nove trojke otišli na maksimalnih 13 poena prednosti (53:40).
Ipak, trojkom bivšeg igrača Beograđana Alekse Uskokovića, Čačani su ponovo smanjili na devet razlike (55:64), ali su gosti ipak zadržali dvocifrenu prednost uoči poslednjih deset minuta - 55:65.

Počelo je drugo poluvreme u čačanskoj dvorani.

Poluvreme u Čačku. Borac gubi od Zvezde Meridianbet rezultatom 35:43.

Druga četvrtina

 

Poenima Nemanje Nedovića i Davidovca, u kratkom vremenskom interval, Zvezda je u drugoj četvrtini prvi put otišla na najvećih osam poena razlike (28:20), zbog čega je Mijatović bio prinuđen ponovo da reaguje minutom odmora.

Republika

Foto: Admiralbet ABA liga/KK Borac/Duško Radišić

 

Sa dve vezane trojke Šabaza Nejpira, crveno-beli su u 16.minutu stigli do dvocifrene prednosti (26:36), a već u narednom napadu Bolomboj je sa “penala” to vođstvo povećao na +12 – 38:26.

Republika

Foto: Admiralbet ABA liga/KK Borac/Duško Radišić

 

Kako je meč tekao, rastao je i zaostatak Čačana, koji nisu imali rešenje za zonsku odbranu Beograđana. Uspeli su, ipak, preko Tajrona Birtsa da spuste ponovo na jednocifreni minus (35:43), pa se s tim rezultatom otišlo na poluvreme.

Prva četvrtina

 

 

Zvezda je bolje otvorila meč, trojkom Gedraitisa i s dva vezana poena Marka Simonovića, kojim je stigla do ubedljivih 0:7, posle čega je Mijatović morao da traži tajm-aut.

Uzvratio je Borac na isti način i serijom 6:0 potpuno uhvatio rezultatski priključak. Razigrali su se Frenk, Čarapić i Long, pa je domaćin uspostavio ritam.

Foto: Admiralbet ABA liga/KK Borac/Duško Radišić

 

Usledila su potom četiri koša u nizu Filipa Rebrače, sin legendarnog reprezentativca Željka, održavao je domaćina u igri i bio među najzapaženijima u uvodnom kvartalu, sa šest koševa.

Odgovorio mu je Gedraitis trojkom, a potom i Teodosić za prednost od 20:16. Održavali su crveno-beli četiri poena prednosti i na prvu malu pauzu otišli vođstvom 24:20.

Utakmica je počela!

PRE MEČA:

 

 

17.54 - U toku je predstavljanje igrača. Utakmica uskoro počinje!

 

 

17.44 - Trener Čačana Dejan Mijatović ne gubi nadu uoči okršaja s apsolutnim favoritom:

- Želim da moj tim ostane gladan dokazivanja. Momci su željni da se takmiče, a ko im je bolji i atraktivniji rival od Crvene zvezde Meridianbet. Crveno-beli su, uz Partizan, pokazali koliko su dominantni već na početku sezone. Prilično se odvajaju od cele lige. Tim je savršeno selektiran, ima 16 sjajnih igrača u rotaciji. A tu je i Ivanović, koji je sjajno sklopio kockice. Sve u svemu, Crvena zvezda Meridianbet impresionira svojim sastavom - rekao je Mijatović u najavi današnje utakmice.

Republika

Foto: Starsport

 

17.40 - Borac takođe sa stopostotnim učinkom dočekuje srpskog šampiona, jer je posle trijumfa nad Cibonom (86:79), slavio i u neizvesnom meču na gostovanji Megi 90:89.

17.36 - Košarkaši Zvezde Meridianbet u ovaj meč ulaze s maksimalnim učinkom, jer su na premijeri savladali Igokeu u Laktašima (81:63), a potom pred delijama deklasirali Cedevita Olimpiju rezultatom 94:51.

17.27 - Odmah posle gostovanja u Čačku, Zvezdu Meridianbet čeka "duplo kolo" u Evroligi. Tim sa Malog Kalemegdana u sredu 18. oktobra dočekuje Monako u Štark areni, dok dva dana kasnije u petak gostuje Virtusu u Bolonji.

17:24 - Podsetimo se šta je trener srpskog šampiona Duško Ivanović rekao u najavi ovog meča:

- Čeka nas teška utakmica, ne samo zbog toga što smo igrali meč u Kaunasu, već zbog rivala koji je odlično otvorio sezonu, koji je dobro vođen sa klupe, koji igra dobro, i koji će nakon uvodne dve pobede igrati rasterećeno, ali sa puno samopouzdanja. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu, angažovano, uz dobru odbranu kako bi došli do bodova - rekao je Ivanović.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet stigli su u dvoranu Borca.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u trećem kolu AdmiralBet ABA lige gostuju kraj Morave, čačanskom Borcu.

Posle poraza u Kaunasu od Žalgirisa u drugoj rundi Evrolige, izabranici Duška Ivanovića žele da se iskupe i vežu treći uzastopni trijumf u regionalnom takmičenju, kako bi zadržali maksimalan učinak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Petko

15.10.2023 18:39

Fmp nije sampion