ZVEZDA MERIDIANBET PALA POSLE DRAME: Preokret Žalgirisa za drugu pobedu u Evroligi!

Autor:

Sport

13.10.2023

18:03 >> 21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratili ste lajv-blog meča drugog kola.

ZVEZDA MERIDIANBET PALA POSLE DRAME: Preokret Žalgirisa za drugu pobedu u Evroligi!

Foto: Evroliga

Luka Mitrović
Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet doživeli su prvi poraz u Evroligi ove sezone, nakon što su posle velike drame i preokreta u Kaunasu poraženi od domaćeg Žalgirisa rezultatom 79:72.
Crveno-beli su, zapravo, ispustili pobedu jer su veći deo utakmice u krcatoj Žalgirio areni bili u prednosti. Međutim, litvanski klub je u poslednjoj deonici napravio, ispostaviće se, ključnu seriju od 13:0, koja im je naposletku donela maksimalan učinak u elitnom takmičenju posle dve odigrane runde - 2/2.

ŽALGIRIS - CRVENA ZVEZDA 79:74

Na našem portalu mogli ste da pratite lajv-blog meča u Kaunasu. Pogledajte kako je to izgledalo:

KRAJ

9. minut: Drama na vrhuncu! Ostalo je još minut i po.

7. minut: Zvezda najzad pogađa. Nedovićev karakterističan prodor, daje i slobodno bacanje.

5. minut: Žalgiris u naletu. Napravio je seriju od 13:0 i poveo. Biće drame. Ivanović traži tajm-aut, drugi u poslednja tri minut.

2. minut: Zvezda ide na plus devet, Nejpir je pogodio trojku, a potom Mitrović za dva.

Četvrta četvrtina:

Kraj treće četvrtine

10. minut: Tim sa Kališa je trenutno na plus pet. Do kraja treće četvrtine ostao je još minut. Mitrović pogađa jedno od dva bacanja i vodi Zvezdu na plus šest.

7. minut: Precizan je i Bolomboj. Dramatično je u Žalgirio areni. Gosti su na plus šest nakon što je Teodosić položio i postigao deseti poen.

Foto: Evroliga

MAJSTOR: Teodosić

5. minut: Crveno-beli ponovo jašu! Mitrović, a zatim i Davidovac trojkom donose prednost gostima. Rezultatska klackalica u Kaunasu. 

4. minut: Konačno! Zvezda vraća stvari na svoje mesto. Četiri poena daje Luka Mitrović, ukupno 11.

2. minut: Problemi u realizaciji za Zvezdu, kao na startu meča. To Žalgiris koristi i sa mini serijom stiže do prednosti od jednog poena. Šmits vezuje četiri poena. Ukupno ima 13. 

Počela je treća četvrtina:

Rezultatska klackalica u Kaunasu. Nakon što je Žalgiris imao dvocifrenu prednost, Zvezda je zaigrala mnogo bolje i stigla na maksimalnih plus osam. Teodosić je najefikasniji sa osam poena, Mitrović je dodao sedam, a Hanga i Nejpir po šest poena. Dok domaćih su Šmits i Ulanovas ubacili po devet.

 

 

Kraj prvog poluvremena.

10. minut: Birutis smanjuje, a zatim Davidovac šalje igrača Žalgirisa na liniju za slobodna bacanja. Domaćin smanjuje na minus tri. Siguran je i Ulanovas. 

8. minut: Šabaz Nejpir drugi put zaredom izborio je tri slobodna bacanja. Svih šest šuteva je realizovao. Osetna prednost srpskog kluba - plus osam! Maksvitis traži tajm-aut. 

7. minut: Pogađa i Hanga, Zvezda je na plus tri. Žalgiris je na 3,20 izašao iz bonusa.

6. minut: Trooooojka Tedosića. Upisao je već osam poena, uz dve asistencije i skok. Prve poene upisuje i Nedović.

4. minut: Ponovo Teodosić u ulozi paketa, a Mitrović egzekutora - 25:21.

2. minut: Zvezda povećava prednost na 23:19. Žalgiris je i dalje bez poena u drugoj deonici, a zahvaljujući dobroj odbrani gostiju. 

Druga deonica:

Kraj prve četvrtine

10. minut: Teodosić u elementu. Najpre je sjajno asistirao, a potom i pogodio bacanja i trojku. Mitrović sa penala donosi izjednačenje, a zatim i prvo vođstvo - 21:19.

8. minut: Zvezda nije napravila nijedan faul. Bolomboj je bio siguran sa penala. Duško Ivanović puno rotira. Sada je plus šest za domaće.

Foto: Euroleague

Duel Lekavičijusa i Nedovića prošle sezone

5. minut: Problemi za Zvezdu Meridianbet. Pre svega u napadu, ali i u skoku. Ulanovas je pogodio trojku, "zeleni" idu na plus devet.

3. minut: Zalgiris vodi sa 4:2. Igra se tvrdo. Tobi je pogodio za goste, a Šmits u prethodom napadu za domaćine.

1. minut: Utakmica je počela: Crveno-beli startuju s petorkom: Davidovac, Simonović, Gedraitis, Nejpir i Tobi. Za Žalgiris počinju: Evans, Heins, Šmits, Dimša i Ulanovac

TOK MEČA:

18.45: Crveno-beli su izašli na teren uz zvižduke sa tribina.

DVORANA: Žalgirio arena.

SUDIJE: Mehdi Difala, Milan Nedović, Karlos Kortes.

PRE MEČA

Crveno-beli su odlično startovali u novoj sezoni Evrolige, pošto su u Arene ubedljivo savladali francuski Asvel rezultatom 94:73. Litvanci su takođe bili uspešni na premijeri budući da su slavili na gostovanju Virtusu u Bolonji sa 82:79.

 

 

Prvak Srbije ima određenih kadvoskih problema. Naime, u Beogradu je zbog lakše povrede ostao kapiten Branko Lazić, dok su van protokola za meč u Kaunasu Ognjen Kuzmić i Stefan Lazarević

Sta su rekli treneri:

Ivanović: Žalgiris je već dugo godina ekipa koja je pokazala da je jedan od najtežih protivnika, naročito kad igraju kući. Igraju izuzetno čvrsto, izuzetno disciplinovano i sa velikim strpljenjem, uz to imaju ekipu koja dugi niz godina igra skupa i izvanredno su uigrani - rekao je Duško Ivanović, trener crveno-belih.

Maksvitis: Snažan tim nam dolazi, ove sezone cilj im je plasman na fajnal-for. Promenili su dosta tokom leta, doveli nove igrače, imaju ozbiljan budžet. Biće zabavno igrati protiv njih. Sa druge strane, nama prvi meč na svom terenu ove sezone nameće dodatni pritisak. Nadam se da ćemo umeti da se nosimo sa tenzijom i da ćemo se boriti za pobedu - rekao je Maksvitis i osvrnuo se na Litvanca Gedraitisa:

 

 

Ne razumem takve reakcije. Rokas igra za srpski klub, neko drugi igra u Turskoj. Ja sam, na primer, radio u Rusiji pre rata. Rokas je košarkaš, nije imao mnogo opcija, imao je samo ponudu Zvezde Meridianbet. Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali ne verujem da je to zemlja gde Litvanci ne mogu da igraju košarku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading