MVP KONAČNO PRELOMIO! Poznato za koga će IGRATI na OI u Parizu!

Autor:

Sport

05.10.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamerunski centar Džoel Embid odlučio za koju će selekciju nastupati.

MVP KONAČNO PRELOMIO! Poznato za koga će IGRATI na OI u Parizu!

Foto: www.profimedia.rs

Dugo je trajala sapunica zvana Džoel Embid i pitanje za koga će MVP NBA lige nastupati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Na stolu rođenog Kamerunca bile su tri opcije, domovina, Francuska ili Sjedinjene Američke Države.

Na kraju se as Filadelfije Seventisiksers opredelio za SAD, koje najavljuju izuzetno moćan sastav na najvećem planetarnom takmičenju, budući da su učešće potvrdili Lebron Džejms, Kevin Durent, Stef Kari...  Spremnost i volju da igraju na Olimpijskim igrama su pokazali i asovi poput Kavaja Lenarda, Drejmonda Grina, Devina Bukera, Krisa Midltona, Bruka Lopeza, a očekuje se da se odazovu i Entoni Dejvis, Džejson Tejtum, Pol Džordž, Džimi Batler, Bem Adebajo...

Embid je rođen i odrastao u Kamerunu gde je do 15. godine trenirao fudbal i odbojku, a plan mu je bio da se kao odbojkaš dokopa Evrope. Ipak, prešao je na košarku i posle samo godinu dana dobio poziv da se preseli u Ameriku.

Tamo se košarkom bavio na srednjoškolskom nivou, a onda otišao na čuveni Kanzas koledž gde je zablistao. Filadelfija ga je na draftu 2014. izabrala kao prvog pika ali je zbog povrede propustio cele prve dve sezone u NBA ligi. Konačno, debitovao je u najjačoj ligi u oktobru 2016. godine i polako rastao u prvu zvezdu tima. Vrhunac je bila prethodna sezona u kojoj je posle tesne trke sa Nikolom Jokićem proglašen za najboljeg igrača sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading