SADA SRBI KOLO VODE: Partizan "preuzeli" domaći košarkaši

Autor:

Sport

03.10.2023

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se po jutru dan poznaje, naši igrači imaće daleko veću ulogu nego prethodne sezone u timu Željka Obradovića.

SADA SRBI KOLO VODE: Partizan "preuzeli" domaći košarkaši

Foto: Starsport

KK Partizan

Novi Partizan, stari film i ubedliva pobeda u AdmiralBet ABA ligi protiv Mornara sa 110:78 u prvom meču na putu odbrane titule na Jadranu. Međutim, glumci nisu isti, a ako se po jutro dan poznaje srpski košarkaši imaće daleko veću ulogu nego prošle sezone. Bar u regionalnom takmičenju kako bi se raspodelila minutaža, a onda "prve violine" stranci preuzeli kormilo u Evroligi znatno rasterećeniji.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Danilo Anđušić

Naime, protiv Mornara najbolji u crno-belom taboru bio je Danilo Anđušić sa 23 poena (5/5 za tri poena), a pratili su ga Tristan Vukčević sa 13 poena i Alen Smailagić sa 12. Visok indeks korisnosti imao je i Balša Koprivica, iako je dao tek osam poena, dok su dobre minutaže imali i Aleksa Avramović, Uroš Trifunović i Ognjen Jaramaz. S druge strane, kada su u pitanju stranci, samo je Džejms Naneli bio dvocifren sa 11 poena.

Foto: Starsport

Alen Smailagić

Kolika je ovo promena u odnosu na sezonu 2022/23. najbolje pokazuje upravo Anđušićeva statistika. On je u prethodnoj sezoni imao prosečan učinak od 7,5 poena, 1,5 asistencija i 1,1 skok za 14 minuta u igri. Smailagićev prosek bio je devet poena i 3,3 skoka za 16 minuta, pritom je prosek popravio pred kraj sezone kada je bila potrebna ispomoć Matijasu Lesoru.

Republika

Foto: Starsport

Tristan Vukčević

Šta tek reći za Vukčevića i Koprivicu. Prvi je praktično bio na izlaznim vratima kluba jer nije bio zadovoljan minutažom, dok je drugi veći deo sezone bio van tima zbog povreda i bolesti. Nema sumnje da će i Aleksa Avramović, oporavljen i silno motivisan posle Mundobasketa, imati zapaženiju ulogu u timu, a isto se očekuje i od povratnika Ognjena Jaramaza.

Foto: Starsport

Balša Koprivica

S druge strane, na novajlijama strancima biće da se dokažu i da opravdaju renome i primanja koja su dobili. Pre svega da stave do znanja da nisu uzalud dovedeni kao zvezde,  što se odnosni na  Pi Džej Doužera i drugog novajlije iz NBA Frenka Kaminskog, ali i Matijaša Ponitku koji uživa status reprezentativca Poljske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading