GROBARI U TRANSU: VRAĆA SE Dante Egzum!

Autor:

Sport

01.10.2023

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reči koje svaki grobar želi da čuje..

GROBARI U TRANSU: VRAĆA SE Dante Egzum!

Foto: Starsport

Dante Egzum

Jedan od ljubimaca navijača košarkaškog kluba Partizan i igrač koji je svojim umećem i atleticizmom u dresu crno-belih dovodio protivničke odbrane do ludila Dante Egzum potpisao je ovo leto ugovor sa Dalas Maveriksima.

Dante je bio jedan od najvažnijih šrafova mašinerije Željka Obradovića, a da Beogradu nije rekao zbogom, već samo doviđenja, potvrdio je u razgovoru za Mozzartsport.

- I dalje mi tako povremeno padaju na pamet neke scene tokom sezone koje sam doživeo u Partizanu. Bio je to period koji se neće zaboraviti. Već sam pričao sa saigračima u Dalasu, rekao sam im da je to iskustvo koje svaki košarkaš mora da doživi, ambijent koji stvore navijači Partizana je nezamisliv. Ta strast u Evropi, borba na terenu, drugarstvo koje je stvoreno, generalno neverovatna konekcija sa klubom. Sve je bilo kao san. Evo već sada odmah da kažem, ako se nekada budem vraćao u Evropu, Partizan je prva opcija, a verovatno i jedina - rekao je Egzum.

Republika

Foto: Starsport

Dante Egzum i Željko Obradović

 

Svojevremeno peti pik na NBA draftu kaže da mu tranzicija iz NBA košarke nije lako pala na početku. Prva destinacija na Starom kontinentu bila mu je Barselona, a onda je usledio Partizan i potpuna afirmacija.

- Nije lako napraviti taj prelazak u Evropu. Sećam se brojnih razgovora sa Kevinom (Panterom) pre dolaska u Partizan, ali i tokom sezone. On mi je dosta pomogao oko te tranzicije, jednostavno nova kultura, ljudi, običaji. Ne možeš baš za jedan dan da se navikneš na sve, ali opet sve to iskustvo ti pomogne. Sećam se da sam čekao bio NBA ponudu, ali onda kada se otvorila mogućnost za Barselonu, presekao sam i krenuo put Evrope - rekao je Egzum, pa otkrio šta je bilo ključno za dolazak u Beograd.

- Ponovo su razgovori bili ključni. Ovoga puta sa Željkom Obradovićem. On je hteo da ja budem plejmejker, što se meni naravno odmah svidelo. Želeo sam taj izazov, tu odgovornost. Znao sam da mogu da pomognem sa loptom u rukama. Međutim, jedno su moje želje, tu ipak i trener odlučuje, a on je video mene na toj poziciji i ukazao mi je poverenje. Na tome moram da mu budem zahvalan. Tokom sezone smo mnogo pričali, o zaduženjima, detaljima koji su potrebni za plejmejkera. On je hteo da čuje moje mišljenje, šta bih ja uradio u nekoj situaciji. Bila bi to razmena mišljenja koja mi je mnogo pomogla, a i ekipi na kraju krajeva. Ipak, smo mi šampioni - kaže Dante.

Republika

Foto: Starsport

Dante Egzum

 

Sećanje na grobare i dalje ga "naježi".

- Tokom leta sam prijateljima pričao o svemu što sam doživeo, uvek ću prvo pričati o navijačima. Atmosferi na utakmicama. To je nešto zaista neponovljivo, nešto što se ne viđa svaki dan i nešto što niko ne sme da uzme zdravo za gotovo. Rekao sam već, ali moram ponovo. Stvari koje će se pamtiti. Sva ta interakcija sa navijačima koji su mi prilazili, čak i navijači Crvene zvezde, uvek su se ophodili prema meni sa poštovanjem. Čitav taj rivalitet dva kluba je nešto posebno. Iako može da bude ludo… baš ludo, presrećan sam što sam bio deo svega toga, deo istorije. Naravno ja ću uvek biti deo Partizana, tu nema dileme - rekao je bivši plejmejker crno-belih.

Za kraj kaže da je gledao kalendar, a da je povratak u Beograd realna opcija.

- Pre nekoliko dana sam gledao kaledar, definitivno imam plan da dođem u Beograd. Na neku utakmicu plej-ofa. Sezona u Evropi može baš da se oduži, ako budu obaveze dozvolile, sasvim sigurno dolazim u Beograd na neku utakmicu. Samo još da pronađem pravi datum, ali to je definitivno cilj za narednu godinu - zaključuje Dante Egzum.

Grobari će svog bivšeg igrača sigurno dočekati kako dolikuje. Ostavio je Australijanac dubok trag u crno-belom dresu i sigurno je da će biti rado viđen gost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Filip Luka Marko

05.10.2023 12:11

NAJRADIJE VIDJEN DOMACIN