SADA JE SVE JASNO, VEČITIH NEMA NI NA MAPI: Isplivao spisak najplaćenijih košarkaša u Evroligi!

Autor:

Sport

14.09.2023

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

(Ne)očekivano!

SADA JE SVE JASNO, VEČITIH NEMA NI NA MAPI: Isplivao spisak najplaćenijih košarkaša u Evroligi!

Foto: Tanjug/AP

Vili Ernangomez

"Israel Hayom", poznati izraelski medij koji je poslovično dobro upućen u košarkaška dešavanja, objavio je listu od 10 najplaćenijih igrača u Evrolige naredne sezone.

Ovdašnju srpsku javnosti, logično, najviše zanima gde su na tom spisku igrači večitih rivala - Partizana i Crvene zvezde Meridianbet, ali, sudeći po pisanju Izraelaca, njih nema ni na mapi kada je reč o najplaćenijima.

Košarkaš Armanija Nikola Mirotić, koji je bio na pragu crno-belih, više nije igrač sa najvećim primanja po sezoni u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Njegovo mesto zauzeo je Vili Ernangomez koji će u Barseloni prihodovati 4.500.000 dolara za sezonu. Na drugom mestu, sa 500.000 dolara manje, nalazi se Efesov Šejn Larkin, a tek zatim sledi Mirotić sa 3.200.000 dolara. Četvrto mesto rezervisano je za Valtera Tavaresa iz Real Madrida, koji će, kao i Kostas Slukas iz Panatinaikosa, inkasirati 3.000.000 za tekući takmičarski ciklus.

Narednih pet predvodi Huančo Ernangomeza sa 2.500.000 dolara, zatim sledi Skoti Vilbekin sa 2.400.000, pa Darijus Tompson sa 2.300.000, a najboljih deset zatvaraju Džabari Parker i Vil Klajburn sa po 2.000.000 dolara. 

Ono što čudi, odnosno dovodi u pitanje kredibilitet ovih navoda "Israel Hayoma", jeste činjenica da među najplaćenijim košarkašima Starog kontinenta nema zvezdi Monaka Kembe Vokera i Majka Džejmsa.

Podsetimo, Evroliga počinje 5. oktobra, a završiće se finalnom utakmicom 26. maja sledeće godine u Berlinu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading