TRAGEDIJA U NBA! Umro bivši košarkaš, kojeg je trenirao i Željko Obradović!

Autor:

Sport

13.09.2023

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti stižu iz SAD.

TRAGEDIJA U NBA! Umro bivši košarkaš, kojeg je trenirao i Željko Obradović!

Foto: Prinstcreen/Youtube

Bivši NBA košarkaš Brendon Hanter preminuo je u utorak u 43. godini, objavio je njegov nekadašnji tim Orlando Medžik.

Za sada nisu poznate okolnosti koje su prethodile smrti, pošto se u javnosti nije spominjalo da je bio bolestan, dok takođe nema nikakvih informacija da je nastradao na tragičan način.

Hanter je bio veoma poznat igrač na koledžu Ohajo, gde je posebno oduševljavao dobrom igrom pod košem i kontrolom skoka, tako da je 2003. godine izašao na NBA draft.

Izabran je od strane Boston Seltikse u drugoj rundi, kao 56. pik, a u svojoj "ruki" sezoni odigrao je 36 mečeva za tu ekipu i čak počeo 12 na mestu krilnog centra. Na kraju sezone preselio se u Orlando, da bi tu odigrao još 31 meč pre raskida ugovora.

 

 

Nakon toga je počelo njegovo košarkaško putešestvije po Evropi i igrao je za veliki broj klubova, a svakako najpoznatiji je odlazak u Panatinaikos kod trenera Partizana Željka Obradovića 2006. godine, gde se takođe nije dugo zadržao zbog povrede. Igrao je još za Napoli, Livorno, Hapoel Jerusalim, Ventspils, kao i klubove iz Portorika, Urugvaja, Turske, Francuske...

Po završetku karijere postao je agent za nekretnine, kao i košarkaški menadžer i bio je veoma uticajan u ovoj oblasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading